Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Büyük Önder Atatürkü anıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2014 12:59

- Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yılında Antalya ve ilçelerinde törenle anıldı

Haberin Devamı

ANTALYA (AA) - Büyük Önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 76'ncı yıl dönümü dolayısıyla Antalya ve ilçelerinde tören düzenlendi.

Demre Belediyesi önünde düzenlenen törene Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Hasan Erdoğan, Belediye Başkanı Süleyman Topçu, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kutsal Kaya ile daire amirleri katıldı.

İki dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu, Atatürk anıtına çelenk bırakıldı.

- Kumluca

Kumluca Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Kaymakam Canan Hançer Baştürk, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gürcan Yıldırım, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Ceylan ile daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldılar.

Haberin Devamı

Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasının ardından, sirenin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla bayraklar yarıya indirildi.

Törene daha sonra Sultan Alparslan İlkokulu konferans salonunda devam edildi.

Buradaki törende günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, öğrenciler tarafından şiirler okundu ve slayt eşliğinde Atatürk’ün hayatı anlatıldı.

Tören, ilçe genelindeki okullarda düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

- Akseki

Akseki'deki anma töreni, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

Törene Kaymakam Murat Beşikci, Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Üsteğmen Kenan Keskin, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Mustafa Dilek, Cumhuriyet Savcısı Kenan Şahin ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören sona erdi.

İlçedeki anma programı, Belediye Kültür Salonu'nda düzenlenen törenle devam etti. Akseki'de görev yapan müzik öğretmenlerinin öğrencilerinden oluşan koro, Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirdi.

Haberin Devamı

Törende Atatürk Oratoryosu da sunuldu, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, öğrenciler tarafından şiirler okundu.

- Kemer

Kemer Belediyesi önünde düzenlenen törene Kaymakam Bayramali Köse, Belediye Başkanı Mustafa Gül, İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Ergen, Jandarma Üsteğmen Semih Karakaş ile siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Kemer Turizm Eğitim Merkezinde öğrencilerin hazırladığı 10 Kasım programı ile etkinlikler sona erdi.

- Manavgat

Manavgat Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtı'na sunulmasıyla başladı.

Haberin Devamı

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından göndere çekilen bayrak, yarıya indirildi. Program, Fatih Anadolu Lisesi’nde düzenlenen anma etkinlikleri ile devam etti.

Burada günün anlam ve önemini belirten konuşma, Manavgat Fatih Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Kadir Dede tarafından yapıldı.

Programda Atatürk’ü anlatan şiir, oratoryo, slayt ve sinevizyon gösterileri gerçekleştirildi. Programda "Atatürk" konulu şiir, kompozisyon ve resim dallarında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!