BU ZAFERİ HAK ETTİK

Güncelleme Tarihi:

BU ZAFERİ HAK ETTİK
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2021 09:34

Süper Lig’in tepe katmanında şampiyonluk yarışındaki takımlar arasına katılan Alanyaspor, Sergen Yalçın’ın Beşiktaş’ını da bir çift golle devirdi…

Haberin Devamı

Defans kökenli Bülent Korkmaz; usta bir taktisyen olduğunu çoktan belgeledi. Müthiş bir savunma disiplini yükleyip sahaya sürdüğü Alanyaspor; maça hızlı, yırtıcı başlayan Kartal’ı sakinleştirdi, ehlileştirdi ve kendi oyun kafesine sokuverdi. Birebir markaj prangaları, kademeli, sımsıkı dokulu, yüksek konsantrasyonlu takım savunması ile Beşiktaş’ın merkez hücumlarına, etkili set çekti, motivasyonunu aşındırdı, kanatlara itti ve tüketti.

52 SANİYEDE 21 SERİ PAS VE HARİKA GOL
Henüz maçın ilk çeyrek saati dolmamıştı ki Alanyaspor ilk golünü buluverdi. Rakibin başını döndüren seri pas trafiğinin ardından sağ kanada kayan atakta Juanfran’ın ceza sahasına yapmak istediği ortayı Beşiktaş defansı engellemek istedi. Efecan Karaca, depar yolunda buluştuğu meşin yuvarlağı, sağ köşeden içeriye çevirdi. Altı pas önündeki Babacar da düzgün bir gol vuruşuyla topu ağlarla buluşturuverdi. 21 seri paslaşma ve 52 saniye aralıksız top hakimiyeti ile üretilen ilk gol hayranlık uyandırdı. Bu golde Rosier kademede iken, alanını boşaltan eski Alanyasporlu Welinton’un bariz kademe hatası vardı.

Haberin Devamı

BETONLAŞAN TAM TAKIM DEFANS DUVARI
Skor öndeliği ile ekstra moral yüklenen Korkmaz’ın ekibi, kendi yarı alanında savunma duvarını betonlaştırdı. Beşiktaş Kenan Karaman ve Larin’le iki pozisyon bulsa da gole vize çıkmadı. İlk yarıda esas büyük aksiyon Alanyaspor’un 41’de Emre Akbaba ile bulduğu ikinci golle yaşandı. Awaziem’in yerden uzattığı topu Vida sektirince, Emre sol çaprazdan ceza alanına sarkıp uzak köşeden ağlara yapıştı. Hakem Alper Ulusoy golü verip santraya koştu. Lakin, Var’ın uyarısı ile pozisyonu yeniden değerlendiren hakem, bu kez kararından caydı, ofsayt gerekçesiyle golü geçersiz saydı!.. Ardına kadar tartışmaya açık karar.

SERKAN’DAN PEŞ PEŞE HARİKA KURTARIŞLAR
İkinci 45’te merkezi ataklarından neredeyse bütünüyle vazgeçen Beşiktaş’a karşı, Alanyaspor’un sarsılmaz takım direnci ve bir dolu kontratağına tanık olduk. 76’da Teixeira’nın, 90+2’de Can Bozdoğan’ın kalesini hedefleyen bazukalarını Alanyaspor kale muhafızı Serkan harika kurtarışlarla savuşturup skoru tuttu. Kronometre hızla süreyi tüketiyordu ki, geriden uzun menzilli pasta topla buluşan Diedhiou, önce Welinton’u ardından da ceza alanında kendisini karşılayan kaleci Ersin’i geçip meşin yuvarlağı ağlarla buluşturarak fişi çekiverdi: 2-0.

Haberin Devamı

ZEKİ, ÇALIŞKAN, TAM DİSİPLİNLİ, ÜRETKEN
Alanyaspor, Beşiktaş önünde kolej takımı gibiydi. Zeki, çalışkan, tam disiplinli ve üretken. Tüm takım takdirnamelik bir performans üretip, bu parlak galibiyeti hak etti. Efecan, araya etkili pasları ile oyunu açtı. Sağ kanatta depara kalkan Juanfran’ı sıkça topla buluşturup rakibin savunma düzenini harmanladı. Tayfur Bingöl, maçın yükselen değeriydi. Rakibi ekarte, kritik ve isabetli pas yüzdesi ile yıldızlaştı, defans ve ofansta çok değerli işler yaptı. Brezilyalı krampon, Davidson kanat ve merkezi ataklarla Alanyaspor’un hücum varyasyonlarına zenginlik kattı. Korkmaz’la yüksek tempolu yol alan turuncu-yeşillilerde forvetler uzun bir süredir tutuktu. Skoru genelde Davidson, Efecan, Emre’nin golleri belirliyordu. Alanyaspor’un bu 90 dakikada bir diğer kazancı, suskun golcüleri Babacar ile Diedhiou’nun sahne alması ve bir çift golle galibiyet tabelasını biçimlemeleriydi. Alanyaspor doğru yolda…

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!