'Benim İşim Benim Geleceğim' projesi

Güncelleme Tarihi:

Benim İşim Benim Geleceğim projesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2017 10:21

'Benim İşim Benim Geleceğim' projesi

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından istihdama katkı sağlamak ve gençleri meslek sahibi yapma hedefiyle hayata geçirilen 'Benim İşim Benim Geleceğim' projesi kapsamında Almanya'ya mesleki çalışma ziyareti gerçekleştirildi.

ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa İssi başkanlığında düzenlenen ziyaret programına; Antalya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Recep Yıldız, Tüm Gastronomi Yöneticileri Derneği Eş Başkanı Adnan Soner, Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Yetkilisi Funda Çelik, Mehmet Zeki Balcı, TUREM Müdürü İsmail Balta, ATSO Mesleki Sınav ve Sertifikasyon Merkezi Müdürü Tolga Cenk Türk ve ATSO Eğitim Müdürü Anıl Işıldağ ile proje ekibi, proje ortakları ve iştirakçileri ile proje kapsamında eğitim alan 7 kursiyer katıldı.

Yapılan mesleki çalışma ziyareti kapsamında Almanya'da uygulanan dual eğitim sistemi, staj programları, turizm eğitim uygulamaları, işsizlere yönelik uygulamaya konulan istihdam politikaları, genç girişimcilere yönelik faaliyetler ayrıntılı olarak incelendi. ATSO Başkan Yardımcısı Mustafa İssi, Almanya'da Halberstadt'ta bulunan Geschwister Scholl Bönhausen Meslek Okulu, İlsenburg Belediye Başkanı Denis Loeffke, DEHOGA Otelciler Birliği ve Gastronomi Akademisi, Halle Ticaret ve Sanayi Odası, Berlin Türk-Alman İşadamları Derneği ile İş ve İşçi Bulma Kurumu'na ziyaretler gerçekleştirdiklerini ve görüş alışverişinde bulunduklarını bildirdi.

Başkan Yardımcısı Mustafa İssi, ATSO olarak istihdama katkı sağlamak ve sektörlerin ihtiyaç duyduğu yeterlilikte eleman yetiştirilmesine katkı koymak amacıyla yürüttükleri projelerin devam ettiğini kaydetti. Mesleki eğitim konusunda farklı kültürlere dair çarpıcı gözlemler yapma imkânı bulduklarını kaydeden İssi, "Oluşturulan bu network, gözlemlerimiz ve edindiğimiz birikimin bu ve bundan sonra geliştireceğimiz istihdam projelerinin katma değerini artırma yönünde son derece faydalı olacağını düşünüyorum" dedi.

Program kapsamında, ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa İssi ve beraberindeki heyet tarafından ziyaret edilen kurum yöneticilerine fincan takımı ve Antalya tanıtım materyalleri edildi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!