Benim Dalyanım Projesi başladı

Güncelleme Tarihi:

Benim Dalyanım Projesi başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2017 11:19

Benim Dalyanım Projesi başladı

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde düzenlenen Benim Dalyanım Projesi başladı.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ile merkezi Demre'ye bağlı Beymelek Mahallesi'nde bulunan Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü'nün yürüttüğü 'Benim Dalyanım Projesi' başladı. Proje startının verilmesine Kaymakam Murat Uz, Akdeniz Su Ürünleri Enstitüsü Müdürü Rızvan Süyek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, Antalya Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Veli Sertbaş, Ak Parti İlçe Başkanı Bayram Arıcı, İlçe Milli Eğitim Şube müdürleri Yusuf Topakçı, Selma Gök, Proje Koordinatörü Coşkun Menderes Aydın, uzmanlar ve öğrenciler katıldı.

Akdeniz Su Ürünleri Enstitüsü Su Ürünleri Mühendisi Coşkun Menderes Aydın'ın koordinatörlüğünü yürüttüğü projeyle Akdeniz Su Ürünleri Enstitüsü tarafından korunan ve işletilen Beymelek Dalyanı'nın gelecek kuşaklara korunarak aktarılması hedefleniyor. Proje için BAKA'dan 25 bin lira, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından da 11 bin lira olmak üzere toplam 36 bin lira hibe sağlandı.

Enstitü Müdürü Rızvan Süyek, "Projeyle Beymelek Dalyanı'nda sürdürülebilir bir çevre bilinci oluşturmayı hedefliyoruz. Önce Beymelek Dalyanı'nda sualtı çekimleri gerçekleştirdik. Proje kapsamında Demre'de eğitim öğretim yapan 14 ortaokulun 5'inci sınıf öğrencilerine eğitim vereceğiz. Öğrencilere önce enstitümüzde eğitim veriyoruz. Dalyanda yapılan çekimleri izlettiriyoruz. Ardından Beymelek Dalyanı'ndaki canlı türlerinden oluşturduğumuz sergiyi gezdiriyoruz. Dalyanda yaşamını ve gelişimini sürdüren balık türlerini tanıtıyoruz. Ardından öğrencilerimize Beymelek Dalyanı'nı ve enstitümüzdeki birimleri gezdiriyoruz. Onların sorularını yanıtlıyoruz. Beymelek Dalyanı'nı geleceğin büyükleri olan öğrencilerimize tanıtarak, sevdirerek korumayı, geleceğe taşımayı hedefliyoruz. Projeye katılan her öğrenciye bir sertifika veriyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!