BATI AKDENİZ’DE GÜÇLER BİRLEŞTİ

Güncelleme Tarihi:

BATI AKDENİZ’DE GÜÇLER BİRLEŞTİ
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2022 09:32

Batı Akdeniz ekonomisinin üç lokomotif kenti Antalya, Burdur ve Isparta’nın kamu ve özel sektörü, bölgede iller arasında iş birliği ve ticareti geliştirmek için yarın ANFAŞ’ta buluşuyor.

Haberin Devamı

FRAPORT TAV Antalya Havalimanı’nın ana sponsorluğunu üstlendiği dev buluşmada; üç ilin valilikleri, belediyeleri, oda ve borsaları, iş insanları dernekleri, üniversite Teknoloji Transfer Ofisleri (TTO) ve girişimcilik merkezleri, devlet destekleri sağlayan kurum ve kuruluşlar ile bölgede faaliyet gösteren firmaların stantları olacak. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) Başkanı Davut Çetin, Kovid-19 pandemisi sonrasında Antalya, Burdur ve Isparta’daki işletmelerin birbirleri ile etkileşimi artırmayı ve bölge ekonomisinin daha yüksek katma değer üretmesine fayda sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

İLK BÖLGESEL BULUŞMA
ATSO ve BAGEV Başkanı Davut Çetin, “Türkiye’de daha önce hiç yapılmamış bir bölgesel buluşma. Biz şimdi burada ilkini gerçekleştiriyoruz. Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği, 12 oda ve borsa, 17 SİAD, 4 dernek, kadın ve genç girişimciler kurulları ve bölgenin üniversiteleri bu etkinlikte buluşuyor. Hem tanışmayı sağlayacağız hem de devlet desteklerini anlatacağız. Burada ihracatçılarla üreticiler bir araya gelecek, E-ticaret Sokağı’nda Teknokent faaliyetlerini anlatacak, yat sektörü kendini tedarikçilere tanıtacak, otel satın almacıları gıda tedarikçileriyle görüşecek. Bölgenin tamamını burada buluşturmuş olacağız” dedi.

Haberin Devamı

HEDEF GÜÇ BİRLİĞİ
Burdur, Isparta ve Antalya’nın iş insanlarını birbiri ile tanıştırarak bölgesel ticareti artırmak için yapılacak en önemli etkinliğe imza atacaklarını belirten Çetin, “Bölgede öncelikli ihtiyacın bu güç birliği olduğunu gördük. Bırakın bölgeyi Antalya’daki iş insanları bile birbiriyle tanışmıyor. Bu sebeple bölgedeki iş hacmini zaman zaman dışarıya kaçırıyoruz. Bölgesel ticareti geliştireceğiz ki ihracatta ve yurt içi ticarette gücümüzü artırarak yola devam edebilelim” diye konuştu.

HİSARCIKLIOĞLU VE ORTAYLI
Etkinliğin birinci gününde tarihçi, akademisyen, yazar İlber Ortaylı, ‘Osmanlı’dan Günümüze Ekonomi Tarihi’ konulu bir seminer verecek. İkinci gününde ise TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, etkinliğimize katılarak ‘Girişimcilik - İnovasyon’ başlıklı bir konuşma yapacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!