Başkan Tütüncü vatandaşları dinledi

Güncelleme Tarihi:

Başkan Tütüncü vatandaşları dinledi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2018 13:13

Başkan Tütüncü vatandaşları dinledi

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Yeni Doğan Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, taleplerini dinlemek amacıyla Yeni Doğan Mahallesi'ndeki Elmalı, Menzil, Anayol ve Özanadolu Yapı Kooperatiflerinin yönetimlerini ziyaret etti. Başkan Hakan Tütüncü, ziyarette site yöneticileri ile sakinlerinin temel belediyecilik ve mülkiyetle ilgili taleplerini dinledi. Sitelerin, Vakıflar İdaresi ile yaşadığı mülkiyet sorununu birinci döneminde çözdüğünü anımsatan Başkan Tütüncü, “Vakıflar İdaresi'nin mülkü olan araziye, kamulaştırma işlemi yapılmadan bina inşa edildiği için 27 yıldır mülkiyet problemi yaşanıyordu. Antalya Belediyesi, 1985'te kamulaştırma yöntemiyle, sitelerinin bulunduğu araziyi kooperatiflere tahsisini yapmak istedi. Ancak hukuki engeller çıktığı için kamulaştırma yapılamadı. Buna rağmen tahsisler gerçekleşti. Tahsisle birlikte, belki günün birinde kamulaştırılır diye siteler, geçici ruhsatla yapıldı ve mülkiyet problemi sorunu ortaya çıktı. Sorunun çözümünde Kepez Belediyesi olarak doğrudan bir yetkimiz olmamasına rağmen taraflar arasında arabuluculuk yaparak problemin çözümüne katkıda bulunduk" dedi.

İSKAN PROBLEMLERİ DE ÇÖZÜLÜYOR

Başkan Tütüncü, site yapı kooperatiflerinin, 2009'da kendisini ziyaret ederek, 27 yıldır yaşadıkları mülkiyet probleminin çözümünü talep ettiklerini anımsatarak, şunları söyledi:

"Sitelerin üzerinde yıkım kararları vardı. Vakıflar idaresi ile sitelerin mülkiyet problemini çözdük. Tapular alındı. Yıkım kararları kalktı. Şimdi iskân ile alakalı sorunların çözümü kaldı. Bazı sitelerin iskan ile ilgili sıkıntıları da çözüldü. Çözülmeyenlerin de çözülmesi için çalışıyoruz. Sitelerin mülkiyet sıkıntısını, mülk sahiplerinin ve site yönetimlerinin destekleriyle çözdük. Daireler değer kazandı. Sitelerdeki konutlar geleceği belli olmayan konutlardan emniyetli konutlar haline geldi."

Başkan Hakan Tütüncü'ye ziyaretlerinde Belediye İmar Danışmanı Ramazan Eciş ile Yeni Doğan Mahalle Muhtarı Mehmet Ergüven de eşlik etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!