Başkan Tütüncü, dağ kızağını test etti

Güncelleme Tarihi:

Başkan Tütüncü, dağ kızağını test etti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2016 12:25

Başkan Tütüncü, dağ kızağını test etti

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez Park Orman içerisinde yapımı tamamlanan raylı dağ kızağının test sürüşünü yaptı. Tütüncü, Kepez Park Orman'ın, Antalya'da değil, Türkiye'de parmakla gösterilen bir proje olacağını söyledi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, kent turizmine hizmet verecek ve ilçeye değer kazandıracak projelerinden biri olan ve yapımında sonu gelinen Park Orman'da incelemelerde bulundu. Başkan Tütüncü, Antalyalıları orman içerisinde doğa, spor, eğlence ve macera ile buluşturacak olan Kepez Park Orman'ın yapımıyla ilgili yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. İnceleme sırasında yapımı biten ve Antalya'da ilk olan raylı dağ kızağının test sürüşünü yapan Başkan Tütüncü, 540 metre inişi, 270 metre tırmanışı olan raylı dağ kızağı parkurundaki sürüşü 4 dakikada tamamladı.

Kepez Park Orman'daki eğlence sistemiyle Antalya, Ankara ve Gaziantep'ten sonra dağ kızağının bulunduğu 3. kent oldu. Güvenlik testinden de başarıyla geçen 810 metre uzunluğunda olan ve parkurunda tünellerinde olduğu dağ kızağında 20 vagon hizmet verecek. İnceleme gezisi sonrası bir açıklama yapan Başkan Hakan Tütüncü, Kepez'i daha güzel günlere taşımak ve Antalya'nın en güzel ilçelerinden biri haline getirmek için çalıştıklarını söyledi.

24 Aralık 2015'te temeli atılan çevreci proje Kepez Park Orman, Kepez Varyantı'nın başlangıcının sağ tarafında, Arif Nihat Asya Kültür Merkezi'nin de bulunduğu Meşe Kapısı Ormanı'nda 230 dönümlük alana yapılıyor.

Kepez'e ve Antalya'ya cazibe kazandıracak olan projede şu üniteler yer alıyor:

"ATV park, dağ kızağı, paintball, go-kart, denge parkuru, temalı park, basketbol, tenis sahaları ve çocuk oyun alanı, dönme dolap, biyolojik gölet, yürüyüş yolları, bisiklet parkuru, piknik alanları, manej, kuş kafesi, organik pazar, kır lokantası ve Şelale."

Kepez Park Orman'ın ihalesi, proje kapsamında inşaatın yaptırılması ve 25 yıl süre ile kiraya verilmesini kapsıyor. Yapım maliyeti yaklaşık 10 milyon lira olan projenin, Kepez Belediyesi'ne, 30 milyon lira kira geliri getirmesi bekleniyor.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!