Başkan Türel dünya çocuklarını ağırladı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Türel dünya çocuklarını ağırladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2016 16:15

Başkan Türel dünya çocuklarını ağırladı

Haberin Devamı



ANTALYA, (DHA) - BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Menderes Türel, 38. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında dünyanın dört bir yanından Antalya'ya gelen çocukları kabul etti.

Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında 29 ülkeden Antalya'ya gelen çocuklar, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i ziyaret etti. Antalya Şehir Tiyatrosu Salonu'nda, ülkelerini temsil eden yerel kıyafetli çocuklarla bir araya gelen Türel, Büyükşehir Belediyesi olarak dünya çocuklarını ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Türel, "96 yıl önce 23 Nisan 1920'de Cumhuriyetimizi kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kurulması vesilesiyle bu bayramı dünya çocuklarına armağan ederek, adını Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak koymuştur. Dünyada çocuk bayramı olarak kutlanan tek bayramdır. Atatürk'ün, ülkemizin ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza gösterdiği önemin en güzel nişanesidir" dedi.

Bu yıl 29 ülkeden 363 çocuğun Antalya'ya geldiğini, bunlardan 358'inin kardeş çocuk kapsamında 358 ailenin yanında kaldığını vurgulayan Türel, çocuklar arasındaki arkadaşlığın gelecekte ülkeler arasındaki barışın ve dostluğun temellerinin atılmasına vesile olacağını kaydetti.

Geçen yıl Ukrayna'dan gelen bir çocuğu oğlu ile birlikte evinde misafir ettiğini ifade eden Menderes Türel, "Benim içim de çok güzel bir tecrübe olmuştu. Bu konuda atılan dostluk temellerinin ne kadar önemli olduğunu bizzat yaşamıştım. Dünyanın en çok barış mesajlarına ihtiyacı olduğu bir dönemde buraya gelen kardeşlerimizin insanlığa göndereceği barış mesajları çok önemli."

Başkan Türel, ziyaret sonunda misafir çocuklara çeşitli hediyeler verdi, hatıra fotoğrafı çektirdi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!