Başkan Türel, Alman gazetecileri kabul etti

Güncelleme Tarihi:

Başkan Türel, Alman gazetecileri kabul etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2016 13:43

Başkan Türel, Alman gazetecileri kabul etti

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Almanya´nın Nürnberg şehrinden gelen gazetecileri kabul etti.

Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) ile kardeş cemiyeti olan Nürnberg Basın Kulübü üyelerini ağırladı. AGC Başkanı Mevlüt Yeni, Nürnberg Basın Kulübü Başkanı Siegfried Zelnhefer, Orta Frankonya Emniyet Müdürü Jhonnes Rast ve Nürnbergli gazetecilerden oluşan heyeti makamında kabul eden Başkan Menderes Türel, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Nürnberg Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Siegfried Zelnhefer, Antalya ve Nürnberg arasındaki kardeşlik ilişkilerine verdiği önem ve katkı için Başkan Türel'e teşekkür etti. İki şehir arasındaki ilişkilerin gerçek bir kardeşliğe dönüştüğünü söyleyen Zelnhefer, daha önceden tarihi belli olan bu geziyi 15 Temmuz'daki olaylardan sonra iptal etme gibi bir düşüncelerinin hiç olmadığını ifade etti. Siegfried Zelnhefer, “15 Temmuz'dan sonra dost olarak burada boy göstermemiz gerektiğinin farkındaydık. Çünkü dostluklar zor zamanlarda kendini gösterir, ispatlanır" dedi.

"EN GÜÇLÜ İLİŞKİMİZ NÜRNBERG İLE"

İki şehir arasındaki kardeşlik ilişkilerinin her platformda güçlü bir şekilde devam ettiğini ifade eden Türel, “Bizim 19 tane kardeş şehrimiz var. 20'ncisi Miami olacak. Şu ana kadar kardeş şehirlerimiz içerisinde en güçlü ilişkilerimiz hep Nürnberg ile oldu. Bu güçlü ilişkilerin daha da güçlenerek devam edeceğine inanıyorum" diye konuştu.

"DAYANIŞMA İÇİN TEŞEKKÜR"

15 Temmuz sonrasında Nürnberg Gazeteciler Cemiyeti ile AGC'nin ortaya koyduğu dayanışmanın, örnek olduğunu belirten Başkan Menderes Türel, "Çünkü 15 Temmuz'da yaşanan, Türk demokrasisine yapılmak istenen bir müdahaleydi. Demokrasiye bağlılığımızın gereği, bu hassasiyeti herkesin göstermesi gerekir. Başka ülkelere, derneklere ve kuruluşlara da örnek olmasını diliyorum. Çünkü Nürnberg'in gösterdiği bu hassasiyeti diğer Batı ülkelerinden görmekte zorlanıyoruz" diye konuştu.

"ANTALYA GÜVENLİ"

AGC Başkanı Mevlüt Yeni, iki şehir arasında sapasağlam temelleri olan, ayakları sağlam basan bir iletişim köprüsü kurduklarını belirtti. 15 Temmuz darbe girişiminden sonrasına rastlamasının bu ziyareti çok daha anlamlı kıldığını ifade eden Başkan Yeni, şunları kaydetti:

"Bize moral ve destek verdiler. Antalya'nın ne kadar güvenli bir şehir olduğunu gördüler. Aramızda Orta Frankonya Emniyet Müdürü Jhonnes Rast da var. Kendisi Antalya'nın Nürnberg ve Avrupa'daki şehirler kadar güvenli bir şehir olduğunu, bunu bizzat test ettiğini, gözlemlerini Almanya'ya gittiğinde anlatacağını söyledi. Antalya'nın güvenli şehir olduğunu kendi gözleriyle gözlemlemiş olmaları önemli."

Başkan Türel daha sonra Nürnbergli gazetecilerin sorularını cevapladı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!