Başkan Genç'ten proje müjdesi

Güncelleme Tarihi:

Başkan Gençten proje müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2016 12:08

Başkan Genç'ten proje müjdesi

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - DÖŞEMEALTI Belediye Başkanı Turgay Genç, Bademağacı Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelerek projelerini anlattı.

Döşemealtı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen mahalle toplantıları devam ediyor. Belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve birim müdürleriyle birlikte Bademağacı Mahallesi'ne giden Başkan Turgay Genç, önce semt pazarını gezdi, esnafı ziyaret etti. Ardından vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Genç, "Hazırlamış olduğumuz 30'un üzerinde projenin 2 tanesini Bademağacı'na kazandıracağız. Birincisi meydan, ikincisi de çok amaçlı kapalı pazaryeri" dedi.

PROJELERLER HAZIR

Göreve geldiği 2 yıldan bu yana bir yandan belediyenin mali yapısını düzeltmeye çalışırken diğer yandan da vaat ettiği projelerin alt yapısını oluşturduğunu ifade eden Başkan Genç, "Bugüne kadar yaklaşık 350 kilometre stabilize yol açtık, 3 mahallemize toplam 4 adet çok amaçlı kapalı pazaryeri yaptık. Döşemealtı'nın simgesel nitelikteki 4 minareli, 2 bin 500 kişilik muhteşem merkez camimizi kazandırıyoruz. 2 milyon lira yatırımla parke tesisini hayata geçirdik" dedi.

KIRKGÖZ YAŞAM ALANI

Antalya'nın en güzel ve kullanışlı meydanını ilçeye kazandırmak için çalıştıklarını ifade eden Başkan Genç,

"Atıl durumdaki Kırkgöz su kaynaklarından beslenen göle yönelik Kırkgöz Yaşam Alanı Projesi, hazırladık. Projemizle ilgili çalışmalarımız sürüyor. Tarihimize karşı sorumluluğumuzun farkındayız bu kapsamda Selçuklu mirası Evdirhan'ın Türk turizmine kazandırılması için yoğun bir çaba sarf ettik ve kazı çalışmaları tamamlandı. Buranın restorasyonunu da 2 yıl içinde tamamlayıp bölge ve ülke turizmine kazandıracağız" diye konuştu.

DÖŞEMEALTI KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETECEK

Gençlerin sosyal ve sportif ihtiyaçlarına yönelik açık ve kapalı yüzme havuzu olan gençlik merkezinin projesini de hazırladıklarını kaydeden Başkan Turgay Genç, "Belediye kreşimiz ihale aşamasına geldi. Üzerinde en fazla durduğumuz konu da kendi enerjisini üreten belediye olmak. Bu konuda yasal ve teknik çalışmalarımızı tamamladık. Yeniköy'de ki kapalı pazaryerinin çatısına kuracağımız güneş panelleriyle kendi enerjisini üreten belediye olacağız. Aşağıoba Mahallesi'ne ise canlı hayvan pazarı yapacağız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!