Başkan Genç, işadamlarına projelerini anlattı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Genç, işadamlarına projelerini anlattı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2017 13:30

Başkan Genç, işadamlarına projelerini anlattı

Haberin Devamı

ANTALYA, (DHA) - DÖŞEMEALTI Belediye Başkanı Turgay Genç, Yörük Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (YÖRSİAD) düzenlediği geleneksel sabah kahvaltısına katıldı. Başkan Genç, Antalya'nın en büyük merkez ilçesi Döşemealtı'nın Antalya için önemini ve son 3 yılda yapılan yatırımları anlattı.

YÖRSİAD'ın Akra Barut Otel'de düzenlediği sabah kahvaltısı programına katılan Turgay Genç, dernek başkanı Semih Beken ve dernek yönetimine teşekkür etti. Başkan Genç, Döşemealtı'nın düne kadar Antalya'nın arka bahçesi olarak görüldüğünü, son 3 yılda gerçekleştirilen doğru ve planlı uygulamalarla yükselen değer haline geldiğini söyledi.

Döşemealtı İlçesi'nin tarihi, doğal güzelliklerinin yanında stratejik açıdan da önemli bir bölge olduğunu hatırlatan Başkan Genç, Bütünşehir Yasası ile birlikte sınırların 224 km2'den 701 km2'ye çıktığını söyledi. Başkan Genç, ilçede imarlı alanların yüzde 10 kadarının dolu olduğunu, yüzde 90'lık kısmının ise yatırım yapılabilir konumda yer aldığı bilgisini verdi.

Başkan Genç, “Döşemealtı artık daha da büyüyor, gelişiyor, önemi artıyor. TÜİK verilerine göre Konyaaltı'dan sonra en fazla nüfus yoğunluğu olan ilçe haline geldik. Halen nüfusumuz 60 bin civarında, büyüme hızına göre önümüzdeki 10-15 yıl içerisinde 4-5 kat artış olacağı öngörülmektedir" dedi.

EN FAZLA PROJE ÜRETEN BELEDİYE

Son olarak biten ve devam eden projeler hakkında da bilgi veren Başkan Genç, Türkiye çapında ilkleri yaptıklarını bildirdi. Başkan Genç, “Türkiye'nin ilk müze konseptli camisini yapıyoruz. Yine Türkiye'de örnek olacak ekolojik kreşimizi tamamlayıp çocuklarımızın hizmetine açtık. 12 mahallemize, çok amaçlı 13 kapalı pazaryeri yaptık, tam teşekküllü hastanemiz 2018'de hizmete girecek. Trafik Eğitim Parkı gibi 32 tematik ve sosyal amaçlı park yaptık. 500 km'nin üzerinde yeni yol açtık, kendi parke tesisimizi kurmak suretiyle maliyetlerimizi yarı yarıya düşürdük. Kent meydanımız yoktu onu bitirdik. 14-25 yaş arası gençlerimiz için Döşemealtı Gençlik Meclisi'ni (DÖGEM) kurduk. Ayrıca her yaştan insanımızın yeteneklerini sergileyebileceği, keyifli zaman geçireceği Gençlik Merkezimizi bitirme aşamasına getirdik. Yaşlılarımız için Emekliler Kahvesi açtık. Güneş enerjisinden elektrik üreten belediye olduk. Araç parkımıza 6 milyon lira yatırım yaparak güçlendirdik. Belediyemizin halk tiyatrosunu kurduk."

Başkan Genç, yeni otogarın Döşemealtı'na yapılabilmesi ve şehir trafiğinin rahatlaması amacıyla 100 dönümlük alanın tapusunu Büyükşehir Belediyesi'ne bedelsiz verildiğini de hatırlatıp, hipodrom inşaatı için de inşaat ruhsatlarını zaman kaybetmeden onaylamak suretiyle ilgililere teslim ettiğini açıkladı.

Toplantı sonunda Başkan Genç'e sürpriz doğum günü kutlaması yapıldı. Başkan Genç, YÖRSİAD yönetimine ve işadamlarına teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!