Başkan Genç, Bürokratlarıyla Halkın Ayağına Gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Başkan Genç, Bürokratlarıyla Halkın Ayağına Gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2015 13:53

DÖŞEMEALTI BELEDİYE BAŞKANI TURGAY GENÇ, BÖLGESİNDEKİ MAHALLELERDE TOPLANTILAR DÜZENLİYOR

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, bir günde Belediyesi Meclisi’ne başkanlık etti, bir yandan da 2 ayrı mahalle de toplantı düzenleyip vatandaşların sorunlarını ve taleplerini dinledi.
Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, esnafı ziyaret etti, makamda bekleyen vatandaşlarla görüştü. Genç, taleplerini, davet ve şikayetlerini dinlerken diğer taraftan da ziyarete gelen misafirlerine ev sahipliği yaptı. Nebiler Mahallesi pazaryerinde düzenlenen “Mahalle Toplantısına” da katılan Başkan Genç, Başkan Yardımcısı Zafer Yörük ve Belediye Bürokratlarının da hazır bulunduğu halk toplantısında mahalle sakinlerini dinleyip 1.5 yıllık hizmet sürecinde neler yapıldığını ve hangi projelerin hazırlandığını açıkladı. Toplantıya Belediye bürokratlarının yanı sıra Nebiler Mahalle Muhtarı İsmail Güneş, Yalınlı Mahalle Muhtarı Mustafa Aldemir ile çok sayıda mahalleli katıldı.
Toplantıya katılan vatandaşlar ulaşımdan, sokak hayvanlarına, sinek sorunundan Korkuteli ana yolu üzerinde meydana gelen kazaların önlenmesi için sinyalizasyon ve kaldırım isteğine kadar bir çok konuda mağduriyetlerini bildirip yardım istediler. Tüm sorunları tek tek dinleyen Başkan Genç, sorunları iyi bildiğini ve bu sorunların çoğunun yasa gereği Büyükşehir Belediyesi’nin yetkisinde olduğunu ve çözülebilmesi içinde Büyükşehir dahil ilgili tüm kurumlarla sık sık görüşmelerin yapıldığını bundan sonra da takipçisi olacağının sözünü verdi.
İL HIFZISIHHA KURULU’NUN 2012 YILINDA ALMIŞ OLDUĞU KARAR
Sıkça gündeme gelen hayvancılık konusuyla ilgili de Başkan Turgay Genç, “Merkez mahallelerde ahırların kaldırılmasına yönelik İl Hıfzısıhha Kurulu”nun 2012 yılında almış olduğu bir kararın uygulanması isteniyor. Benim dönemim de alınmış herhangi bir karar olmamasına rağmen sorunun çözümü için 2 ayrı mahallemiz de hayvancılığın profesyonelce yapılabilmesi için Milli Emlak Müdürlüğü’ne tahsis için başvuruda bulundum. Tahsis gerçekleşir ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız da isterse çok yönlü bir proje hazırlayacağım” dedi.
NEBİLER MAHALLESİ’NE ÇOK AMAÇLI SAĞLIKLI YAŞAM PARKI PROJESİ
Başkan Genç, Nebiler Mahallesi’ne yapılacak“Sağlıklı Yaşam Parkı” projesini tanıttı. İçerisinde Döşemealtı’nın ilk köpek parkurunun da bulunacağı Park toplam 4 bin 600 metrekare alana inşaa edilecek. İçerisinde 300 metre uzunluğunda sağlıklı yaşam ve bisiklet parkurunun yanısıra, kondisyon aletleri, kafeterya ve süs havuzunun da bulunacağı parkın kısa sürede tamamlanarak mahalle ve bölge halkının hizmetine açılması planlanıyor.
ÜÇÜNCÜ DURAK KARAMAN MAHALLESİ
Belediye Başkanı Turgay Genç, Belediye Bürokratları ile Karaman Muhtarı Fahrettin Bahşi, Düzlerçamı Muhtarı Nihat Öztürk ve Belediye Meclis Üyesi Ramazan Bahşi ile Karaman Kapalı Pazaryerini de ziyaret etti. Karaman Mahalle Muhtarı Bahşi, uzun yıllardır talep edilen kapalı pazaryeri hayalinin Turgay Genç tarafından gerçeğe dönüştürüldüğünü bundan dolayı da mahalle halkı olarak mutlu olduklarını bildirdi.
Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, akşam saatlerinde işini-gücünü bırakıp toplantıya gelen mahalle sakinlerine teşekkür etti. Genç, “Mahalle muhtarlarımız, Meclis üyem ve bürokratlarımla birlikte sizlerin ayağına gelerek sorunlarınızı dinlemek, taleplerinizi öğrenmek ve neler yaptığımızı paylaşmak istedim. Geçen yaklaşık 1.5 yıl içerisinde bir yandan belediyenin mali yapısını düzeltmeye çalışırken diğer yandan da vaat ettiğimiz projelerin alt yapısını oluşturduk” dedi.
200 KİLOMETRE YENİ YOL AÇTIK
Başkan Genç, “Bugüne kadar yaklaşık 200 kilometre yeni yol açtık, Karaman dahil 3 mahallemize toplam 4 adet çok amaçlı kullanılabilir kapalı pazaryeri yaptık. Döşemealtı’nın simgesel nitelikte Merkez Cami’miz yoktu, hayırsever Hacı Ramazan Altun’un da katkılarıyla 4 minareli, 2 bin kişilik muhteşem bir eseri ilçemize kazandırıyoruz. Daha önce ticari alana çevrilmiş bankamatiklerin bulunduğu alanı yeniden parka dönüştürdük ve halkımızın hizmetine hazır hale getirdik. Başta Şehit Mustafa Gürcan olmak üzere 4 ayrı bulvarın ihalesini yaptık. Diğer taraftan İlçemizin meydanı yoktu. Onuna da projesini hazır hale getirdik ve bürokratik işlemlerin ardından Antalya’nın en güzel ve en kullanışlı Meydanını Döşemealtı’na yapacağız. Üzerinde hassasiyetle durduğumuz bir başka konu da Kırkgöz Yaşam Parkı Projesi, halen atıl durumda olan Kırkgöz su kaynaklarından beslenen göle yönelik hazırlamış olduğumuz projemiz ilgili bakanlıklar dahil tüm Sivil Toplum Kuruluşları tarafından beğenildi. İhaleye çıkmak için gün sayıyoruz ve iddia ediyorum Kırkgöz Gölü Yaşam Parkı projemiz tamamlandığında Döşemealtı Antalya’nın yeni cazibe merkezi olacaktır. Tarihimize karşı sorumluluğumuzun farkındayız bu kapsamda Evdirhan’ın Türk turizmine kazandırılması için yoğun bir çaba sarf ettik ve halen kazı çalışmaları devam ediyor. Tamamlandığında belediyemizin her türlü kültürel etkinliklerini burada yapacağız. Bunlar ilk etap da anlatabileceğim faaliyetlerimiz. 2016 Yılı bizim için projelerin startının verildiği vaat ettiğimiz sözlerin gerçekleşeceği bir yıl olacak” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!