Başkan Dere: Vergi indirimi piyasayı rahatlatacak

Güncelleme Tarihi:

Başkan Dere: Vergi indirimi piyasayı rahatlatacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2018 10:15

Başkan Dere: Vergi indirimi piyasayı rahatlatacak

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı vergi indirimin piyasaya canlılık getireceğini kaydetti.

AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı yeni vergi indirimlerinin piyasanın hareketlenmesinde oldukça etkili olacağını ifade etti. Yeni vergi indirimlerinin 6 başlık haline devreye alınacağını belirten Başkan Dere, "Buna göre, beyaz eşyada ÖTV sıfırlanacak, motor hacmi 1600 cc altındaki araçlarda ÖTV 15 puan düşecek, ticari araçlarda KDV yüzde 18'den 1'e düşecek. Mobilyada KDV yüzde 18'den 8'e inecek. Tapu harçlarının yüzde 4'den 3'e indirilmesi yıl sonuna kadar devam edecek. Konut satışında KDV oranlarında yüzde 18'den 8'e indirim uygulaması devam edecek" dedi.

KDV ve ÖTV indirimlerinin hem piyasayı hem de vatandaşları rahatlatacağını aktaran AESOB Başkanı Adlıhan Dere, "Esnaf ve sanatkarlar olarak KDV ve ÖTV'de vergi indirimi yapılmasını uzun zamandır talep ediyorduk. İndirimler esnaf ve sanatkarlar olarak bizleri oldukça sevindirdi. Bu vergi indirimleri sadece belirli sektörleri değil, bu sektörlere bağlı yan sektörleri de olumlu yönde etkileyecek. 'Enflasyonla Topyekün Mücadele' programı kapsamında herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor, dolayısıyla bu vergi indirimlerinin de çok doğru bir zamanda gerçekleştirildiğini düşünüyoruz. İnşallah, tüm çabalarımızın sonuçlarını en kısa sürede göreceğiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!