Başkan Böcek’ten, Ziçev’in Yeni Okuluna Restorasyon

Güncelleme Tarihi:

Başkan Böcek’ten, Ziçev’in Yeni Okuluna Restorasyon
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2015 11:18

KONYAALTI BELEDİYE BAŞKANI MUHİTTİN BÖCEK, ZİHİNSEL YETERSİZ ÇOCUKLARI YETİŞTİRME VE KORUMA VAKFI’NA (ZİÇEV) TAHSİS EDİLEN AKDAMLAR İLKOKULU’NDA RESTORASYON ÇALIŞMALARINI TAMAMLADIKLARINI SÖYLEDİ.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı’na (ZİÇEV) tahsis edilen Akdamlar İlkokulu’nda restorasyon çalışmalarını tamamladıklarını söyledi.
Geçtiğimiz günlerde Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV)’nın Akdamlar İlkokulu’nun restore edilmesi talebiyle kendisini ziyaret ettiğini dile getiren Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, o gün verdikleri sözün gereklerini kısa bir süre içinde yerine getirdiklerini bildirdi.
“RESTORASYON İLE HAYAT BULDU”
İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, Akdamlar Mahallesi’nde atıl halde bulunan Akdamlar İlkokulu’nun kullanım hakkını ZİÇEV’e verdiğini ifade eden Muhittin Böcek, “Engeliniz Engelimizdir” sözünden de yola çıkarak bu okulu engelli öğrencilerin kullanımına uygun şekilde yeniden restore ettiklerini söyledi.
Başkan Muhittin Böcek şöyle konuştu; “Yaklaşık iki ay önce ZİÇEV’in yönetimi ve öğrencilerini makamımda ağırladım. Akdamlar İlkokulu’nu rehabilitasyon merkezi olarak kullanmak istediklerini ancak atıl halde bulunan okulu restore edecek bütçelerinin olmadığını ifade ettiler. Bizde kendilerine yardımcı olabileceğimizi söyledik. Vakit kaybetmeden çatıdan zemin döşemesine kadar tepeden tırnağa okulda yenileme çalışması başladık. Birkaç ay gibi kısa bir süre içinde de bu çalışmaları tamamladık. ZİÇEV’in özel öğrencileri için restore ettiğimiz Akdamlar İlkokulu’nu kullanıma hazır hale getirdik. Dilerim bu okulda çok güzel anlar yaşarlar.”
BAŞKAN BÖCEK’E TEŞEKKÜRLER
O günlerde zihinsel yetersiz çocukların eğitim, rehabilitasyon ve bakım şartlarını karşılayacak fiziki alana ihtiyaçları olduğunu ve bunun için ellerinde sadece yıkık dökük eski bir okul binası bulunduğunu ifade eden ve Akdamlar İlkokulu’nun restorasyonu için Başkan Muhittin Böcek’ten destek istediklerini dile getiren ZİÇEV Başkanı Lütfiye Akbaş, bu sözün kısa bir süre içinde yerine getirildiğini görmekten büyük onur duyduğunu söyledi. Lütfiye Akbaş, bu duyarlı yaklaşımından ötürü Başkan Muhittin Böcek’e bir kez daha teşekkür etti.
Resterasyon çalışması sonrası Akdamlar İlkokulu’nda ki değişimi yerinde gören Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı’nın özel öğrencileri, okulun bahçesinde yer alan ağaçlardan nar ve portakal toplayarak, belki de rehabilitenin en tabi halini yaşamış oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!