Baronun çocuk konukları

Güncelleme Tarihi:

Baronun çocuk konukları
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2017 14:33

Baronun çocuk konukları

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Antalya Barosu'nda çocuklar misafir edildi. Avukat cübbesi giydirilen çocuklardan 11 yaşındaki Melike Tutuş temsili baro başkanı oldu, "Dünyada ve ülkemizde savaşlar, terör olayları sona ersin, insanlar mutlu yaşasın" mesajı verdi.

Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, çocuklara Kurtuluş Savaşı'nda Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Türk halkıyla birlikte verdikleri mücadeleyi, 115 milletvekili ile 23 Nisan 1920'de kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni, bugünlere nasıl gelindiğini anlattı. Balkan, "Atatürk ülkemizi, siz değerli çocuklarımıza, gençlerimize emanet etti" dedi, çocukları kucaklayarak bayramlarını kutladı.

KAMUOYUNA AÇIKLAMA

Baro'nun Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Serap Ertuğrul da "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladığımız bugün, ne yazık ki çocuk hakkı ihlallerinin artarak devam ettiğini görüyoruz" derken, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Çocuklarımız, ekonomik ve sosyal nedenlerden dolayı eğitimlerini tamamlayamamakta, insanlık dışı koşullarda çalışmak zorunda bırakılmakta, her geçen gün daha fazla çocuğumuz suça sürüklenmektedir. Çocuk işçiliği açısından ülkemizde her dört çocuktan biri tehlikeli ve hatta köleliğe varan şartlarda çalıştırılıyor. Cezaevlerine konulan çocuklara yönelik izleme ve tespitler ise cezaevlerinde fiziksel koşullardan kaynaklanan ihlallerin yanı sıra, işkence-kötü muamele, sağlık sorunları, eğitim hakkından ve sosyal etkinliklerden mahrum bırakılma gibi pek çok ihlalin yaşandığını göstermektedir. Unutulmamalıdır ki bir ülkenin çocukları mutsuzsa, kimse mutlu değildir."

11 YAŞINDA BARO BAŞKANI OLDU

Konuşmaların ardından konuk çocuklara avukatlık cübbesi giydirildi, Kocademir Ortaokulu öğrencisi 11 yaşındaki Melike Tutucu temsili baro başkanı olup, başkan Polat Balkan'ın makamına oturdu. Melike Tutucu, "Ne dünyada, ne de ülkemizde artık savaş istemiyoruz. Savaşlar, terör olayları son bulsun, daha fazla insan ölmesin, çocuklar yetim kalmasın. Huzurlu, mutlu yaşamak istiyoruz. Suriye'deki savaştan kaçıp ülkemize sığınan çocuklara özel okullar, spor salonları yapılsın" mesajını verdi.

EREN'İN GÖZLERİ YAŞARDI

7 yaşındaki Mustafa Eren de "Atatürk iyi ki bu vatanı, 23 Nisan'ı biz çocuklara armağan etti" derken gözleri yaşardı, ağlamaklı bir sesle "Atatürk'ü çok seviyorum" dedi. Çocuklar, müzik ve palyaçoların eşliğinde doyasıya eğlendi. Çocuklara avukat ağabeyleri, ablaları da katıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!