Baro'da Atatürk konseri

Güncelleme Tarihi:

Baroda Atatürk konseri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2016 13:36

Baro'da Atatürk konseri

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Barosu'nun bünyesinde müzik çalışmalarını sürdüren Baro Türk Sanat Müziği ve Türk Müziği koroları verdiği konserde, Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği şarkı- türküleri seslendirdi.

Antalya Barosu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ölümünün 78'inci yılında düzenlediği konserle andı. Barohan'daki konserde Baro Türk Sanat Müziği ve Türk Müziği koroları, Atatürk'ün sevdiği şarkı ve türküleri seslendirdi. Konser öncesi konuşan Antalya Baro Başkanı Polat Balkan, Atatürk'ün hayatından kesitler anlattı. Yeryüzünün gelmiş, geçmiş en büyük deha ve devrimcilerinden biri olduğuna vurgu yapan Balkan, "Atatürk'ü büyük bir hasret ve derin bir samimiyetle anıyoruz. Türkiye'nin demokratik ve laik bir cumhuriyet, insan haklarına dayalı sosyal bir hukuk devleti olması için, umutla, iflah olmaz bir iyimserlik ve kararlılıkla mücadele edeceğimize söz veriyoruz" dedi.

Ardından avukat Cengizhan Gököz'ün sunumunu üstlendiği 'Atatürk'ü Anma Dinletisi', Atatürk'ün hatıralarının anlatıldığı fotoğraf sunumuyla başladı. Programın ilk bölümünde Antalya Barosu Türk Sanat Müziği Korosu sahneye çıktı. Koro, Atatürk'ün çok sevdiği 'Yanık Ömer", 'Vardar Ovası', 'Havada Bulut Yok', 'İzmir'in Kavakları', 'Çile Bülbülüm Çile', 'Sigaramın Dumanı' adlı şarkıları seslendirdi.

Konserin ikinci bölümünde ise Antalya Barosu Türk Halk Müziği Korosu, 'Yemenimin Uçları', 'Bülbülüm Altın Kafeste', 'Kırmızı Gülün Alı Var', 'Yanık Ömer' türküleri seslendirdi. Koro konserin sonunda ise 'Sarı Saçlım Mavi Gözlüm' adlı türküyü seslendirdi. İzleyiciler de şarkı ve türkülere eşlik edip neşeli dakikalar yaşadı, koroları alkış yağmuruna tuttu.

Müzik dinletisi, Antalya Barosu Genel Sekreteri Av. Güler Yılmaz Birol'un koro şeflerine teşekkür çiçeği sunumuyla son buldu.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!