Banka promosyonu eleştirisi

Güncelleme Tarihi:

Banka promosyonu eleştirisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2017 14:20

Banka promosyonu eleştirisi

Haberin Devamı

 

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA) - EMEKLİ-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, hükümetin emekliye vermeyi vaat ettiği banka promosyonu ile ilgili, “Belki referandumdan önce verilebilir. O zaman da referandum rüşveti olarak verilecektir. Bunu bir rüşvet olarak istemiyoruz. Bunu bir hak olarak istiyoruz" dedi.

DİSK'e bağlı Emekli-Sen Antalya Şubesi, üyelerine kahvaltı etkinliği düzenledi. Etkinliğe, CHP milletvekilleri Mustafa Akaydın, Niyazi Nefi Kara, Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, DİSK'e bağlı sendikaların temsilcileri katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Emekli-Sen Antalya Şube Başkanı Belkıs Özgen, emeklilerin hiçbir koşulda tek adam rejimine izin vermeyeceğini söyledi.

Veli Beysülen ise 7 Haziran 2015'ten bugüne sıkıntılı bir süreç yaşandığını söyledi. Beysülen, “Basın açıklamasının dahi yapılamadığı bir süreçte iki parti adeta toplumdan kaçırırcasına, parlamento içi ve dışındaki muhalefeti de yok sayarak, toplumun da ne olduğunu bilmediği bir anayasa değişiklik paketini gündeme getirerek, Türkiye'yi tek adam diktatörlüğüne sürükleyen bir sürece getirdiler. Her türlü darbeye karşıyız. Ülkede sivil darbe yapılmıştır" dedi.

Türkiye'de emekle ilgili çok büyük sıkıntılar yaşandığına dikkat çeken Veli Beysülen, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Türkiye'de güvencesiz çalışma, taşeron çalışma, yarına güveni olmayan bir çalışma biçimi getirilmiş, çok sayıda insanımız, güvencesiz işten dolayı hayatını kaybediyor. Çocuklarımızın geleceğinden endişe duyuyoruz. 2003 yılında göreve gelen hükümet,sağlıkta reform yapacaklarını söylemişti. Sağlıkta aldığımız her türlü hizmete bugün para ödemek zorundayız. Üstelik emeklinin maaşından kesiliyor. Emeklilerin çoğu bordro verilmediği için paranın neden kesildiğini bilmiyor. Bunun adı reform olamaz. Bunun adı geriye götürmedir."

Türkiye'de emeklilerin yüzde 75'inin açlık sınırı altında olduğuna vurgu yapan Beysülen, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Yıllardır verilmeyen banka promosyonları var. Hükümet ihale yerine bankalarla pazarlık yaparak güya 300-375-400 TL gibi bir rakamı ortaya koydu ama henüz ne zaman verileceğine ilişkin belirsizlik var. Verilip verilmeyeceği söz konusu. Belki referandumdan önce verilebilir. O zaman da referandum rüşveti olarak verilecektir. Bunu bir rüşvet olarak istemiyoruz. Bunu bir hak olarak istiyoruz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!