BAKSİFED Başkanı: Ekonomiye odaklanma zamanı

Güncelleme Tarihi:

BAKSİFED Başkanı: Ekonomiye odaklanma zamanı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2017 13:03

BAKSİFED Başkanı: Ekonomiye odaklanma zamanı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - BATI Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (BAKSİFED) Başkanı Ali Eroğlu, demokrasi kültürünün bir parçası olan referandum sürecinin gerçekleştirildiğini belirterek, "Artık özgürlükçü demokrasi ve ekonomiye odaklanma zamanı gelmiştir" dedi.
BAKSİFED Başkanı Ali Eroğlu, yaptığı açıklamada, Türk halkının refah, barış ve özgürlüklerin güvence altına alındığı toplumsal bir düzen beklediğini söyledi. 16 Nisan'da demokrasi kültürünün bir parçası olan referandumun yapıldığını belirten Başkan Eroğlu, "Referandum sürecinin tamamlanmasıyla artık özgürlükçü demokrasi ve ekonomiye odaklanma zamanı geldi. Ülkemiz ekonomisinin kalkınması anlamında uzun bir maraton bizi beklemektedir" dedi.
EKONOMİK BEKLENTİLER
Özellikle ekonomik teşviklerin, KOBİ'lerin finansmana erişiminin kolaylaştırması gerektiğine değinen Ali Eroğlu, "Üretim ve ihracatın artırılmasını amaçlayan Kredi Garanti Fonu'nun bütçe disiplini gözetilerek etkinliğinin sağlanması, kayıt dışılığın önlenmesi, yerli üretimin desteklenmesi, nitelikli iş gücünün geliştirilmesi, teknoloji ve Ar-Ge odaklı politikaların izlenmesi ekonomik sürdürülebilir büyümenin anahtarıdır. 11'inci 5 Yıllık Kalkınma Planı'nın bu reformları kapsamasını bekliyoruz" dedi.
BAKSİFED olarak, sivil toplum dinamiğinin ve örgütlülük bilincinin Türkiye'nin sürdürülebilir kalkınmasında önemli bir işlevi olduğuna inandıklarını vurgulayan Eroğlu, "Önümüzdeki dönemde sadece içeride değil, dışarıda da uzlaşma kültürü ve diplomasi dilinin ağırlık kazanması için siyasi partilerimiz başta olmak üzere iş dünyası örgütleri, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler, kanaat önderleri ve toplum kesimlerinin ortak bir gelecek paydasında birleşmesi gücümüze güç katacaktır" diye konuştu.
ANAYASA İHTİYACI
Eroğlu, hem bölge ekonomisinin gelişimi hem de ülke ekonomisinin güçlenmesi açısından gelişmiş bir demokrasi kültürüne ihtiyaç olduğunu kaydetti. Gelişmiş demokrasilerin birleştirici unsurunun kapsayıcı ve bütünleştirici anayasa olduğuna işaret eden Ali Eroğlu, "Türk toplumunun ihtiyaçlarına cevap verecek yeni anayasanın; özgürlüklerin önünü açacak, toplumu birleştirecek şekilde, ortak akıl ve uzlaşıyla hazırlanması önemlidir. Ülkemiz, 21'inci yüzyıl dünyasına yakışır yeni ve sivil bir anayasayı hak etmektedir. 80 milyon olarak enerjimizi, geleceğimizi ilgilendiren konulara odaklamalı ve var gücümüzle ülkemizin kalkınması için seferber olmalıyız" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!