Bakan Özyiğit'ten Vali Karaloğlu'na ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Bakan Özyiğitten Vali Karaloğluna ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2018 17:03

Bakan Özyiğit'ten Vali Karaloğlu'na ziyaret

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, Vali Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti.

Ziyarette Valilik Şeref Defteri'ni imzalayan Bakan Özyiğit, Vali Münir Karaloğlu'na KKTC'de eğitim sistemi üzerinde yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bakan Özyiğit, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'la bir araya gelerek eğitim alanında ön hazırlık yaptıklarını ve 2023 Milli Eğitim hedefleri için fikir alışverişinde bulunduklarını ifade etti. Amaçlarının KKTC ile Türkiye Cumhuriyeti'nin birlikte uyum içinde çalışabilmesi olduğunu vurgulayan Bakan Özyiğit, “İki hükümet de işbirliğini güçlendirmeli. Aynı dil, din ve geleneğe sahip toplumlar olarak dünyaya bir bütün içinde ulaşabilmeliyiz" dedi.

KKTC'nin amacının sadece üniversite sayılarını artırmak olmadığını, kalitesini de artırarak öğrencilerini en iyi şekilde yetiştirmek istediklerini belirten Bakan Özyiğit, “19 üniversitemiz, 100 bin öğrencimiz var. 55 bin dolayında Türkiye'den, 35 bin dolayında da Ortadoğu ve Afrika'dan gelen, 10 bin dolayında da kendi öğrencimiz var. Üniversitelerimizin sayısal olarak sosyoekonomik yapımıza büyük katkısı var" diye konuştu.

Bakan Cemal Özyiğit'in ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirten Vali Münir Karaloğlu, Özyiğit'e Döşemealtı el dokuması halısı takdim etti. Bakan Özyiğit ise Kıbrıslı kadınlar tarafından ipek kozasından yapılan tepsiyi Vali Karaloğlu'na hediye etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!