BAKA'dan Covid-19'u önleyecek projelere 6 milyon 570 bin TL'lik destek

Güncelleme Tarihi:

BAKAdan Covid-19u önleyecek projelere 6 milyon 570 bin TLlik destek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2020 13:02

BAKA'dan Covid-19'u önleyecek projelere 6 milyon 570 bin TL'lik destek

Haberin Devamı

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - BATI Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından 'Covid-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı' duyurusu yapıldı. Program kapsamda salgınla mücadele ve salgının etkilerinin azaltılmasına yönelik acil çözüm sunan projelere toplam 6 milyon 570 bin TL'lik hibe destek verilecek.

BAKA, '2020 Yılı Covid-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı' açıkladı. Programda, bölgemiz ve ülkemizin salgınla mücadelesine katkı vermeyi, salgının yayılımının en aza indirilmesi ve kontrol altına alınmasını, başta risk altındaki gruplar olmak üzere toplum sağlığının korunması ve salgının olumsuz sosyo-ekonomik etkilerinin hafifletilmesi amaçlanıyor. Program kapsamında desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarının 6 milyon 570 bin TL olduğu belirtildi.

BAŞVURULAR İNTERNETTEN

Covid-19 salgını ile mücadeleye katkı sağlayan ve salgının etkilerinin azaltılmasına yönelik acil çözüm sunan projelerle ilgili başvurular, BAKA internet sitesinden erişilebilecek Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden elektronik olarak yapılacak. Sistemin, yapılan başvurular için otomatik olarak bir başvuru kodu üreteceği ve bu kodun başvuru sürecindeki tüm işlemlerde kullanılacağı belirtildi.

PROJELERDE ÜÇ ÖNCELİK ARANIYOR

Projelerde aranacak öncelikler üçe ayrıldı. Birinci öncelik, virüsün yayılımının önlenmesi ve kontrol altına alınması. İkinci öncelik halk sağlığı için acil hazırlık ve müdahale çalışmaları. Üçüncü öncelik ise salgının ülke ve bölge ekonomisine negatif etkilerinin azaltılmasına yönelik yenilikçi uygulamaların geliştirilmesi.

KİMLER BAŞVURABİLECEK?

Desteklerden yararlanabilmek için başvurabilecekler ise şöyle sıralandı: “Odalar, borsalar ve birlikleri. Organize sanayi bölge müdürlükleri. Teknoloji geliştirme bölgesi yönetici şirketleri. Teknoloji transfer ofisi şirketleri. Kamu kurumlarının il ve bölge müdürlükleri. Yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıkları. Büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanlıkları, il özel idareleri, köylere hizmet götürme birlikleri. Bakanlıklara bağlı enstitüler ve müdürlükler. Üniversite rektörlükleri."

DESTEK MİKTARLARI

Kar amacı güden işletmeler için destek tutarı asgari 200 bin TL, azami 1 milyon TL olacak. Kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar içinse asgari yüzde 25, azami yüzde 100 proje desteklenebilecek. Kar amacı güden işletmeler için asgari yüzde 25, azami yüzde 50 destek verilecek. İnternette KAYS üzerinden yapılacak başvuruların 30 Nisan 2020 Perşembe Saat 23.59'a kadar yapılası gerektiği vurgulandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!