ANTALYA HABERLERİ

Bağışıklığı güçlendirmede kefir mucizesi

DHA
04.05.2021 - 14:24 |Son Güncelleme :
DHA

Bağışıklığı güçlendirmede kefir mucizesi

 

ANTALYA, (DHA) - PANDEMİ günlerinde online düzenlenen 'Süt Akademisi'ne katılan uzmanlar, bağışıklığın güççlendirilmesi için kefir tüketilmesini önerdi.

Antalya Ticaret Borsası ile Antalya Tarım ve Orman Müdürlüğü, Pandemi Günlerinde Tarım Eğitimlerini aralıksız sürdürüyor. 10 Nisan’da başlayan ve 16 Mayıs’a kadar devam edecek Süt Akademisi’nde süte dair her şey katılımcılara anlatılıyor. Online düzenlenen ve şimdiye kadar 30 binin üzerinde kişiye ulaşan ücretsiz Süt Akademisi’nin sonunda katılımcılara belge verilecek. Eğitimde uzmanlar, özellikle koronavirüs salgını döneminde sağlık için yoğurt, kefir gibi probiyotik zengini ürünlerin tüketilmesini önerdi.

HASTALIKLAR BAĞIRSAKTA BAŞLAR

5 farklı üniversiteden akademisyenlerin ders verdiği Süt Akademisi’nde, Süleyman Demirel Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuğba Kök Taş, probiyotikler ve kefiri anlattı. Hipokrat’ın milattan önce 400’lerde “Bütün hastalıklar bağırsakta başlar. Sağlıksız bağırsak tüm hastalıkların başlangıcıdır" dediğini kaydeden Taş, günümüzde de hastalıkların birçoğunun bağırsaktan kaynaklandığına dair çalışma ve yayınlar olduğunu belirtti. Bağırsak florasının sağlık için önemine dikkati çeken Taş, probiyotiklerin bağırsak sağlığındaki önemini anlattı. Taş, “Probiyotik mikroorganizmaların tüketilmesinin çocuklarda ishal, solunum ve diş çürümesi enfeksiyonlarını, bebeklerde egzama ve yenidoğanlarda görülen ciddi bağırsak sorunu olan nekrotizan enterekolit oranını düşürdüğü tespit edilmiştir. Sütten kesme sırasında probiyotikle desteklenen çocukların ishal, kabızlık gibi sorunları daha rahat atlattığına dair çalışmalar var" dedi. Probiyotik ile zenginleştirilmiş yoğurt, kefir, boza, tarhana, fermente besinler, sirke, fermente peynirlere hem ulaşımın kolay olduğunu hem de kolaylıkla tüketilebileceğini belirten Taş, kefirin tüketilmesini önerdi.

İLAÇ GİBİ

Fermente gıdaların geçmişinin binlerce yıl öncesine dayandığını, tüketiminin insan sağlığı için önemli olduğunu söyleyen Doç. Dr. Tuğba Kök Taş, iyi bir fermente ürün olan kefirin Kafkasya’dan dünyaya yayıldığını kaydetti. Taş, kefirin içeriğindeki yoğun mikroorganizmalar ve probiyotik özelliğiyle insan sağlığı üzerindeki etkisini de anlattı. Taş, kefirin bağırsak sistemini düzenlediğini, bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı olduğunu söyledi. Kefirin çok zengin bir yapıya sahip olduğunu vurgulayan Taş, kolestrole etkisi, antibikrobiyal etkisi, sindirim sistemine etkisi, rahatlatıcı etkisi, diş, böbrek, psikolojik rahatsızlıklara etkisi, laktoz intoleransa etkisi ve antitümör etkisini anlattı.

Süt Akademesi’nde Süt Rüyası’ndan Öznur Arıkan kefir ve su kefir yapımını workshopta anlatırken, evde kolayca yapılabileceğini kaydetti.

FOTOĞRAFLI

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Antalya haberleri Hürriyet yerel haberler sayfasında. Haber ajanslarının Antalya ilinden Bağışıklığı güçlendirmede kefir mucizesi hakkında ilettiği tüm haberler hurriyet.com.tr farkı ile sizlere ulaştırılıyor. Bu haber ilk olarak 04 Mayıs 2021 tarihinde saat 14 24’de yayınlandı. Son dakika gelişmesi oldukça Bağışıklığı güçlendirmede kefir mucizesi haberi güncellenecektir.

ANTALYA NAMAZ VAKİTLERİ

17 Mayıs 2021, Pazartesi
  • İmsak
    04:05
  • Güneş
    05:41
  • Öğle
    12:59
  • İkindi
    16:47
  • Akşam
    20:06
  • Yatsı
    21:36
Sayfa Başı