AZİZ ÇETİN'E ÖNERİLER

Güncelleme Tarihi:

AZİZ ÇETİNE ÖNERİLER
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2021 09:17

Antalyaspor’da başkanlık koltuğuna oturan avukat Aziz Çetin ile tanışıklığımız 8 yıl öncesine dayanıyor.

Haberin Devamı

Aziz Çetin, 2013 yılında Döşemealtı Belediyesi eski Başkanı Hasan Akalın’ın önerisiyle dönemin başkanı Gültekin Gencer’in listesinden Antalyaspor’a yönetici oldu.
Yönetime girer girmez kolları sıvayan Çetin’in daha o yıllarda Antalyaspor başkanlığını hayal ettiğini söyleyebilirim.
Çetin, bir süre sonra Gencer ile yollarını ayırdı.
Ciddi bir arayışa girdi.
Antalyaspor’a gönül vermiş ‘Büyük Antalyaspor Derneği’ ile tanıştı. Sonrasında bu kişilerle yola devam etti.
Burada da kısa bir süre sonra başkanlık koltuğuna oturdu.
Antalyaspor ile ilgili demeçler vermeye, önerilerde bulunmaya, çalışmalara, katkı sunmaya başladı.
Sonraki yıllarda gerek Antalyaspor A.Ş.’de gerekse Antalyaspor Kulüp Derneği’nde görevde bulundu. Tecrübe kazandı, camiayı iyice tanımaya başladı. Bunları yaparken kendisine de ciddi bir altyapı oluşturdu, taraftar kazandı.
Sonunda ise final yaptı ve Antalyaspor’da başkanlık koltuğuna oturdu.
Bir Süper Lig takımını ligde tutmak ateşten gömlek giymek gibidir.
Dolayısıyla Aziz Çetin’in işi hayli zor.
Kendisine ve yol arkadaşlarına kolaylıklar diliyorum.
Ancak şimdiye kadar başarılı bir çalışma yürüten ve 5 yıl sonra hayal ettiği başkanlık koltuğuna bugün oturan birinin işi zor olsa da başarılı olacağına inanıyorum, inanmak istiyorum.
Tabii bunun için de dikkat etmesi gerekenler var.
Nedir bunlar?
Öncelikle kısa vadede başarı hedefi ile değil, uzun vadede istikrarlı ve kalıcı başarı sağlayacak bir formül ile hareket edilmeli. Bunun için altyapıya ciddi eğilmelidir.
Astronomik rakamlarla yıldız oyuncu almayı değil, gelecek vadeden ve kulüp bütçesini zorlamayacak transferlere yönelmesi gerekir. Kulüp geçmişte Nasri, Menez gibi yıldızlardan dolayı çok büyük sıkıntı çekti, halen çekiyor.
Her ne kadar “Antalyaspor siyasete buluşmamalı” dense de siyasilere uzak kalmak gerçekçi değil. Özellikle maddi konularda Antalyalı milletvekili kapısı çalınabilir. Ancak bu yapılırken bütün partilere eşit mesafede olunmalı. Sadece belirli kişilere odaklanılması doğru bir politika olmayacaktır. Aynı durum farklı görüşe sahip taraftarlar için de gösterilmeli. Yani Antalyaspor siyaset üstü tutulmalı.
Hak etmeyen futbolcularla yollar ayrılmalı. Duygusal davranmamak gerekir. Terinin son damlasına kadar mücadele edecek oyuncular transfer edilmeli, bu sıfatı taşıyanlarla yola devam edilmeli. Sorun çıkaran futbolculara teşekkür edilip gönderilmeli.
Eski başkan Mustafa Yılmaz’ın başlattığı camiayla yakınlaşma olgusu devam etmeli. Kırmızı beyazlı renklere gönül vermiş kişilere el uzatılmalı. Küskünlüklere, dargınlıklara izin verilmemeli.
Yönetimde ciddi bir görev dağılımı yapılmalı. Herkesin işin ucundan tutması sağlanmalı. Alanında iyi olanlar görev üstlenmeli. Yeni projeler hayata geçirilmeli. Hepsinden önemlisi ‘Ben’ değil, ‘Biz’ olgusuyla hareket edilmeli.
Başkan Aziz Çetin, yukarıda sıraladığım konuları ciddiye alıp uygulamaya çalışırsa işinin kolaylaşacağını düşünüyorum. Haliyle Antalyaspor da başarılı olacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!