Avrupa Haftası AKS'de kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Avrupa Haftası AKSde kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2017 15:54

Avrupa Haftası AKS'de kutlandı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - AVRUPA Haftası, Antalya Kültür Sanat'ta (AKS) düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ATSO) faaliyet gösteren Antalya Avrupa Birliği Bilgi Merkezi, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, ATSO Eğitim ve Araştırma Vakfı, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) ve Almanya Federal Cumhuriyeti Antalya Konsolosluğu işbirliğiyle, Avrupa Haftası dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenlendi.

Avrupa Günü ve Haftası kapsamında AKS'de gerçekleşen etkinliklerde Muratpaşa İlçesi'ndeki 9 okuldan 108 öğrenci ile Seyir Günlüğüm Konulu Atölye Çalışması yapıldı. AKS'de sergilenen Ernst Krickl'ın Likya Günlüğü Seyir Fotoğrafı albümünden İzmir'den Antalya'ya kadar gezi hattını inceleyen öğrenciler, daha sonra kendi seyir albümlerini tasarladı.

İktisadi Kalkınma Vakfı işbirliğiyle de 'Türkiye'nin AB Gündemi: Güncellenen Gümrük Birliğinin İş Dünyasına Etkileri' konulu seminer düzenledi. Açılış konuşmalarını ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Erol Erkan ve AB Ticaret Ekonomi ve Tarım Bölümü Başkanı Müsteşar Balazs Gargya'nın yaptığı seminerde, İKV Genel Sekreteri Doç. Dr. Çiğdem Nas, İKV Strateji ve İş Geliştirme Müdürü Gökhan Kilit ve İKV Araştırma Müdürü Çisel İleri, değerli görüşlerini katılımcılarla paylaştı.

Almanya Federal Cumhuriyeti Antalya Konsolosluğu işbirliğiyle de Avrupa Günü Müzik Dinletisi ve Resepsiyonu gerçekleştirildi. Açılış konuşmalarını ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin ve Konsolos Martin Vetter'in yaptığı etkinlikte Antalya'nın kardeş şehri Almanya'nın Nürnberg kentinden davet edilen sanatçılar Richard Darian ve Giorgi Paresi performanslarıyla dinleyicilere keyifli bir akşam yaşattı. Müzik dinletisinin ardından başlayan resepsiyonda iş adamları, ülke temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri bir araya geldi.

Avrupa Birliği'nin kuruluş yıl dönümü olarak görülen 'Avrupa Günü', 1985 yılından itibaren AB üyesi ve aday ülkelerde kutlanmakta.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!