AVCI ‘DURGUN DENİZDE’ AVLANDI!

Güncelleme Tarihi:

AVCI ‘DURGUN DENİZDE’ AVLANDI
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2021 09:34

“Antalyaspor’da Nuri Şahin farkı” diye başlık attığımda bazı arkadaşlar, “Bu kadar güven duyman için erken değil mi?” diye sordu.

Haberin Devamı

Kariyerine, bilgisine, hırsına ve kişiliğine baktığımda bunu rahatlıkla gördüğümü ifade ettim. Bugün ortaya konan pozitif futbolu herkes alkışlıyor.

Alanyaspor karşılaşması öncesi, “Maç sahada kazanılır” dediğimde yine aynı kişiler, “Fazla iyimsersin” dedi. Sonuç Antalyaspor, Alanyaspor’un en formda olduğu dönemde rakibini 3-0’la evine yolladı.

Trabzonspor maçı öncesi ise “Antalyaspor zoru sever. Antalyaspor sürpriz peşinde” diye yazdım. “Yok artık. Trabzonspor ligin en iyi futbolunu oynayan takım. 27 maçlık bir yenilmezlik serisi var” söylemleriyle karşılaştım. Sonuç malumunuz.

Bunları bilmek için müneccim olmaya gerek yok. Ön yargılı olmamak ve biraz da Antalyaspor’u takip etmek yeterli.

SÜPER LİG’E YENİ SOLUK
Biz gelelim asıl konumuz Antalyaspor’un lider Trabzonspor’a karşı ortaya koyduğu futbola. Kırmızı beyazlı ekip, bu sezon en istekli, en cesur, en iyi oyununu sergiledi. Bunu daha ilk dakikalarda gösterdi. Dakikalar 6’yı gösterdiğinde Antalyaspor’un tam 3 gol girişiminde bulunduğuna şahit olduk. Bu da ne kadar motive olduğunu, kazanmayı ne kadar çok istediğini gösterdi. Rakip Trabzonspor ise Akdeniz ekibinin dalga dalga atakları karşısında çaresiz kaldı. Birilerinin dediği gibi kötü oynamadı. Antalyaspor çok iyi oynayarak lideri devirdi, 27 maçlık yenilmezliğine son verdi. Bu galibiyet bana göre Süper Lig’e de yeni bir soluk getirecektir. Zirve hesaplarının yeniden yapılmasını sağlayacaktır. Havlu atanlar umutlandı, “Bu iş tamam diyenler” korkmaya başladı.

Haberin Devamı

FARKINI BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ
Bu arada yeniden Nuri Şahin’e dönmek istiyorum. Trabzonspor karşısında alınan galibiyeti kimse tesadüflere bağlamasın. Malumunuz Antalyaspor geçtiğimiz hafta 9 kişi oynayan Kayserispor’a 2-0 kaybedilen maç sonrası eleştiri oklarının hedefi olmuştu. Bu sonuç oyuncular üzerinde de olumsuz anlamda ciddi etki yapmıştı. Böyle dönemlerde futbolcuları yeniden motive etmek kolay değil. İşte burada Nuri hoca farkını tekrar gösterdi ve kısa sürede takımı toparladı. Bu da iyi futbol oynatmanın yanında iyi de motive ettiğini, iyi gönül aldığını gösterdi.
Trabzonspor maçında neredeyse bütün futbolcular görevini yaptı. Ancak bazı isimler öne çıktı. Onların da hakkını teslim etmek gerekir. Fredy, Doğukan Sinik, Veysel Sarı, Bünyamin Balcı ve Güray Vural ekstra bir çaba göstererek alınan zaferde en büyük pay sahibi oldu. Bu arada, maçtan sonra Trabzonspor cephesi hakem Zorbay Küçük’ü hedef aldı. Bence yersiz bir girişim. Maçın hakeminin sonuca etki edecek tek bir olumsuz kararı yok.

Haberin Devamı

DALGALI DENİZİ SEÇMİŞTİ!
Yazımı bir hatırlatma yaparak bitirmek istiyorum. Teknik direktör Tamer Tuna’nın gidişi sonrası Antalyaspor hoca arayışına girmişti. Kısa bir söre sonra Abdullah Avcı Antalyaspor ile anlaşmış, Antalya’ya gelmiş, tam imza atacakken Trabzonspor’dan teklif gelmesi üzerine şehirden ayrılmıştı. Ardından bu sözleri söylemişti, “Durgun denizi değil, dalgalı denizi seçtim.” ‘Dalgalı denizi’ seçen Abdullah Avcı ‘durgun denizde’ avlandı!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!