Av köpekleri Serik'te yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Av köpekleri Serikte yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2017 11:20

Av köpekleri Serik'te yarıştı

Haberin Devamı

 

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA) - ANTALYA'Nın Serik İlçesi'nde bu yıl ilki düzenlenen Fermalı Secereli Av Köpekleri Yarışması yapıldı.

Köpek Irkları ve Kineloji Federasyonu ile Serik Avcılık Balıkçılık Atıcılık Spor Kulübü Derneği ve İstanbul Pointer Derneği tarafından düzenlenen 1'inci Fermalı Secereli Av Köpekleri Yarışması, Serik'e bağlı Belek turizm merkezinde gerçekleştirildi. Yarışmaya kontinental yetişkin, kontinental genç, İngiliz ırkları yetişkin, İngiliz ırkları genç ve kovucu ırkları güzellik kategorilerinde Antalya, İstanbul, Eskişehir, Aydın, Konya ve Bursa'dan 80 av köpeği katıldı.

Yarışma hakkında bilgi veren Serik Avcılık Balıkçılık Atıcılık Spor Kulübü Derneği Başkanı Mustafa Kiremitçioğlu, "Fermalı ve secereli av köpekleri yarışması ilk defa bu bölgede yapılıyor" dedi.

Hakemliğini federasyondan Adnan Uke, Murat Sönmez ve Erdoğan Köroğlu üçlüsünün yaptığı yarışmalar sonunda kontinental yetişkin kategorisinde Mustafa Akçıl'ın 'Sae' isimli köpeği, kontinental genç kategorisinde Ali Bilgin'in 'Angel' isimli köpeği, İngiliz ırkları yetişkin kategorisinde Cihan Bacaksız'ın 'Abel' isimli köpeği, İngiliz ırkları genç kategorisinde Abdullah Okudan'ın 'Krafter' isimli köpeği ve kovucu ırkları güzellik yarışması kategorisinde Hüseyin Uyanık'ın 'Boyka' isimli av köpeği şampiyon oldu.

Yarışmayı Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, Emniyet Müdürü Zafer Karaaslan, esnaf odaları başkanları ve çok sayıda vatandaş izledi. Yarışma sonunda dereceye giren av köpekleri sahiplerine ödülleri protokol tarafından verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!