AÜ'de akademik tören

Güncelleme Tarihi:

AÜde akademik tören
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2016 17:36

AÜ'de akademik tören

Haberin Devamı

 

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi'nde 2016 yılında akademik unvan alan, unvanı yükseltilen, kadroya atanan ve emekli olan öğretim üyeleri için tören düzenlendi.

Atatürk Konferans Salonu'nda gerçekleşen törende toplam 102 öğretim üyesi biniş giydi. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal, 30 yılı aşkın geçmişi olan Akdeniz Üniversitesi'nde son 1 yıldır rektör olarak görevde bulunduğunu hatırlattı. Rektör Ünal, “Bu sürede, huzurlu, başarılı, özgür, çağdaş bilim için gayret sarf ettik ve etmeye de devam ediyoruz. Bu yıl öğrenci sayımız yüzde 13 arttı. Geçen yıl 60 binken, bu yıl 69 bine çıktı" dedi. Rektör Ünal, 2016 yılının terör ve hain darbe girişimi nedeniyle zor geçtiğini de sözlerine ekledi.

Rektörün konuşmasının ardından, emekliye ayrılan 13 öğretim üyesine teşekkür belgesi verildi. Müzik dinletisinden sonra ise biniş giydirme töreni yapıldı. 27 profesör, 28 doçent ve 47 yardımcı doçent biniş giydi. Profesör ve doçentlere binişlerini, aileleri ve hocaları giydirdi. Tören toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!