ATSO, girişimci yetiştiriyor

Güncelleme Tarihi:

ATSO, girişimci yetiştiriyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2016 12:38

ATSO, girişimci yetiştiriyor

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından istihdama katkı sağlamak ve gençleri meslek sahibi yapma hedefiyle hayata geçirilen 'Benim İşim Benim Geleceğim' projesi kapsamında simülasyonlu girişimcilik eğitimleri başladı.

ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa İssi, ATSO olarak gençlere hem girişimcilik altyapısı kazandırmak ve iş sahibi yapmak için hayata geçirdikleri 'Benim İşim, Benim Geleceğim' isimli proje kapsamında 18-29 yaş aralığındaki 20'si kadın toplam 40 işsiz gence öncelikle 70 saatlik KOSGEB Girişimcilik Eğitimi' aldırdıklarını söyledi. Mustafa İssi, adayların eğitimde bir girişimcinin sahip olması gereken pazar araştırması, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan gibi teorik bilgileri edindiğini kaydetti.

Eğitimini tamamlayan gençlere 3 Ekim'den itibaren 6 haftalık 'Simülasyon Destekli Girişimcilik Eğitimi' verilmeye başlandığına değinen İssi, "Böylece katılımcılar edindikleri teorik bilgileri bilgisayar yazılımı üzerinden kurdukları sanal şirketlerde uygulama imkânına sahip olacak. Finans, pazarlama, insan kaynakları, planlama ve üretim fonksiyonlarında yönetsel yetkinliklerini simülasyonlu yazılım üzerinden geliştirmekte. Ayrıca bu 40 kişiye 'İş Sağlığı ve Güvenliği, Yönetim Beceriler ve İletişim Teknikleri' olmak üzere 3 farklı eğitimde proje kapsamında verilecek" diye konuştu.

EĞİTİMLER SÜRESİNCE GÜNLÜK 10 EURO

Simülasyonlu Girişimcilik Eğitimi uygulamasından sonra hedef gruba, KOSGEB'e sunulacak iş planlarının geliştirilmesi amacıyla 1 aylık ücretsiz iş planı sunma, danışmanlık hizmeti sağlanacağını belirten Mustafa İssi, tüm bu eğitimler süresince katılımcılara proje kapsamında günlük 10 Euro ücret ödeneceğini bildirdi.

İssi, ayrıca proje kapsamında ATSO bünyesinde oluşturulan 'Genç Girişimciler ve Kadın Girişimciler Kurulu'nun da destekleriyle kasım ayında 'Akdeniz Genç Girişimciler Zirvesi' düzenleyeceklerini kaydetti.

BAŞKAN ÇETİN: AB FİNANSE EDİYOR

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin ise projenin başarıyla devam etmesinden büyük memnuniyet duyduğunu kaydetti. ATSO'nun Antalya'nın en çok proje üreten kurumlarından olduğunu belirten Başkan Davut Çetin, “Oda olarak özellikle mesleki eğitim ve istihdam odaklı projelere özel önem veriyoruz. 'Benim İşim Benim Geleceğim' isimli 372 bin Euro toplam bütçeli projenin yüzde 90'ı Avrupa Birliği (AB), yüzde 10'u ATSO tarafından finanse ediliyor" dedi.

Bu tür projelerle ATSO'nun eğitim kapasitesini de geliştirdiklerini ifade eden Başkan Çetin, "Gençlerin simülasyonlu girişimcilik eğitimini almaları amacıyla son teknolojiye uygun olarak bir bilgisayar laboratuvarı kurduk. Proje tamamlandıktan sonra da AB hibesi ile kurulan bu laboratuvarda üyelerimizin taleplerine ve ilgi alanlarına göre uygulaması daha fazla olan eğitimler düzenlenebilecek" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!