ATSO Başkanı Çetin Kursiyerlerle Bir Araya Geldi

Güncelleme Tarihi:

ATSO Başkanı Çetin Kursiyerlerle Bir Araya Geldi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2015 13:42

atso başkanı davut çetin, oto yedek parça satış elemanı kursunda eğitim gören kursiyerleri ziyaret etti.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, ATSO 34’üncü Grup (Motorlu taşıt parça ve aksesuarları, bakım ve onarımı) Meslek Komitesi’nin talebiyle başlatılan ve yoğun ilgi gören ‘Oto Yedek Parça Satış Elemanı’ kursunda eğitim gören kursiyerlerle bir araya gelerek kurs hakkında bilgiler aldı.
Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri 10 Projesi’nin bir istihdam projesi olduğunu hatırlatan Başkan Çetin, ATSO 34’üncü Grup Meslek Komitesi’nin talebiyle başlatılan ‘Oto Yedek Parça Satış Elemanı’ kursunda teorik eğitimlerin 8 Eylül’de sona ereceğini söyledi. Başkan Davut Çetin, teorik eğitimden sonra kursiyerlerin eleman talebinde bulunan firmalarda yaklaşık 1,5 ay staj yapacaklarını ve staj sonrasında da ATSO üyesi olan firmalarda istihdam edileceklerini belirtti.
MESLEK ÖĞRETİRKEN ÜCRET DE ÖDENİYOR
Beceri’10 Projesi’yle meslek ve iş sahibi olmayan gençlerin sektörler tarafından talep edilen alanlarda mesleki bilgi ile donatıldığını belirten Başkan Davut Çetin, “Meslek kursları teorik ve işbaşı olmak üzere iki aşamadan oluşuyor. Yetiştirilmek üzere kurslara katılan gençlere teorik eğitim süresince 25 lira, işbaşı eğitimi süresince ise günlük 38 lira 48 kuruş ücret ödeniyor. Ayrıca genel sağlık sigortaları da İşsizlik Sigortası Fonu tarafından karşılanıyor” şeklinde konuştu.
FİRMALARA DA DESTEK VAR
Proje kapsamında istihdam yaratan firmalara da önemli avantajlar sunulduğunu belirten Başkan Çetin, “İşbaşı eğitimini başarılı bir şekilde bitiren kursiyerleri istihdam eden firmalara sigorta prim teşviki sağlanıyor. Ayrıca 18 ile 29 yaş arası erkekler ve tüm kadınlar için 42 ay süreyle, 30 yaş üzerindeki erkekler için 30 ay süreyle Sigorta Primi İşveren Payı ödemeleri İşsizlik Sigortası Fonu tarafından karşılanıyor. Önümüzdeki süreçte sektörden gelen talepler üzerine meslek edindirmeye yönelik iş garantili kursları açmaya devam edeceğiz” dedi.
Başkan Davut Çetin ve Başkan Yardımcısı Mustafa İssi daha sonra okulda bulunan derslikleri gezerek, kursiyerlerin sorularını cevapladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!