AŞT Hindistan Tiyatro Olimpiyatları'nda

Güncelleme Tarihi:

AŞT Hindistan Tiyatro Olimpiyatlarında
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2016 11:47

AŞT Hindistan Tiyatro Olimpiyatları'nda

Haberin Devamı

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Hindistan'da 2-13 Eylül tarihlerinde 24'ncü kez düzenlenecek 'Hindistan Tiyatro Olimpiyatları: Uluslararası Tiyatro Festivali'ne 'Okyanusta Bir Su Damlası Gibi' adlı oyunuyla katılıyor.
2015-2016 Tiyatro Sezonunda 8 oyun sahneye koyan ve tüm sezon boyunca 44 bin 746 seyirciye ulaşan Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları bir yandan yeni oyunların provalarını yaparken diğer yandan yurt dışı turnelerine çıkarak ve uluslararası festivallere katılarak ülkemizi temsil ediyor.
Bu yıl 24'üncü kez düzenlenecek Hindistan Tiyatro Olimpiyatı: Uluslararası Tiyatro Festivali'nden davet alan Antalya Şehir Tiyatrosu, 'Okyanusta Bir Su Damlası Gibi' adlı oyunuyla 2-13 Eylül tarihleri arasında sahne alacak.
TÜRKİYE'DEN KATILAN İLK EKİP
Hindistan'ın Odisha Eyaleti'nin ikinci büyük kenti olan Cuttack'ta düzenlenen tiyatro festivalinde müzik ve dans gösterileri de yer alacak. 11 gün sürecek festivalde Türkiye'den katılan ilk ekip olma özelliğini taşıyan Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın yanı sıra İspanya, Hırvatistan, Romanya, Meksika, İtalya, Endonezya, İran, Finlandiya ve Polonya ekipleri de yer alıyor.
Danimarkalı sanatçı Jaques S. Mathiessen tarafından yazılan ve yönetilen 'Okyanusta Bir Su Damlası Gibi' fiziksel tiyatro, mim ve clown tekniklerini bir arada sunan bir performans olarak dikkat çekiyor. Oyunda, her yıl göç eden kuşlar gibi okyanusu geçerek daha iyi bir hayat arayan 5 adamın trajikomik hikayesi anlatılıyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!