Arslanbek Sultanbekov Yörük Festivali'nde

Güncelleme Tarihi:

Arslanbek Sultanbekov Yörük Festivalinde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2016 15:54

Arslanbek Sultanbekov Yörük Festivali'nde

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, 2'nci Uluslararası Yörük Festivali kapsamında 'Dombra' adlı çalgısı ve aynı adla seslendirdiği halk şarkısıyla ünlenen Arslanbek Sultanbekov'u Antalyalılarla buluşturuyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Yörük kültürünü dünyaya tanıtmak üzere Yörükler Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ile birlikte düzenlediği Uluslararası Yörük Festivali, çeşitli konserlere ev sahipliği yapacak. Üç gün boyunca dolu dolu bir programla gerçekleştirilecek olan Yörük Festivali'nde, 'Dombıra' şarkısının bestecisi Arslanbek Sultanbekov da sahne alacak.

MUHTEŞEM KONSER

Arslanbek Sultanbekov, 8 Mayıs Pazar günü Düzlerçamı'nda saat 16.15'te unutulmaz bir konser verecek. Konser, halk oyunları gösterisi, Belediye Bandosu Yörük Türküler Konseri, Mehter Takımı Bayrak Töreni, Beylik Töreni, yöresel sanatçıların konserleri ve şiir dinletilerinin de yer aldığı etkinliklerin ardından başlayacak.

NOGAY HALKINDAN SELAM

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin davetlisi olarak Yörük Festivali'nde konser verecek olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren sanatçı Arslanbek Sultanbekov, Yörüklerin zengin Türk kültürünün önemli bir halkası olduğuna dikkat çekti. Sultanbekov, “Mensubu olduğum Nogay Halkı'ndan Yörük kardeşlerimize Türkiye ve Antalya'ya samimi ve sıcak selamlar getirdim. Festivalin Türk dünyasına hayırlı olmasını dilerim" dedi.

FOTOĞRRAFL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!