ANTGİAD Cem Seymen'i ağırladı

Güncelleme Tarihi:

ANTGİAD Cem Seymeni ağırladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2024 11:43

ANTGİAD Cem Seymen'i ağırladı

Haberin Devamı

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Genç İş İnsanları Derneği'nin (ANTGİAD) mayıs ayı genişletilmiş üye toplantısının konuşmacı konuğu, televizyon programcısı- gazeteci yazar Cem Seymen oldu.

5 yıldızlı bir otelde gerçekleşen toplantı, ANTGİAD Başkanı Ercan Yavaş'ın konuşmasıyla başladı. Siyaset, ekonomi, gençlik, başlıklarında çok kapsamlı bir konuşma yapan Ercan Yavaş, ağırlığı ekonomiye ayırdı. Yavaş, “Enflasyon ne yazık ki halen artış trendini sürdürüyor. TÜİK verileri ile piyasada yaşanan enflasyon gerçeklerinin uyuşmadığını hepimiz biliyoruz. Umuyoruz ve diliyoruz ki enflasyon ve faizler inişe geçsin ve piyasalar kendi dinamikleriyle hareket etmeye başlasın. Bu kapsamda sıkı para politikasının gevşemesini, piyasanın canlandırılmasını ve istihdam artışı için uygun ortamın oluşmasını bekliyoruz. Bununla birlikte, kemer sıkma politikaları devam edecekse kamu otoritesinin de kendi kemerlerini sıkmasını ve kara deliklerini kapatmasını talep ediyoruz" dedi.

Haberin Devamı

'ÜLKEMİZİN GELECEĞİ GENÇLERİN OMUZLARINDA'

Konuşmasında 19 Mayıs haftasına da geniş yer ayıran Ercan Yavaş, “Atatürkümüz gençliği ülkenin en büyük zenginliği olarak görmüş ve biz genç kuşağa büyük güven duymuştur. Biz gençlere bilgiyle donanmış, vatansever, ilerici ve modern bir nesil olma çağrısı yapmıştır. 19 Mayıs, bu çağrının ve Atatürk'ün gençliğe inancının tam bir ifadesidir. Gençler olarak bizler, bu günü bir bayram olarak değil, aynı zamanda bir sorumluluk ve görev bilinciyle kabul etmeliyiz. Ülkemizin geleceği biz gençlerin omuzlarındadır. Omuzlarımızdaki yüksek sorumluluğun farkındayız. Biz gençler olarak, genç iş insanları olarak; Atatürk'ümüzün imkânsızlıklar içinde kurduğu ve bizlere emanet ettiği laik Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza kadar yaşatmaya ant içiyoruz" dedi.

'AKIL ÇAĞINDA TÜRKİYE'NİN YENİ HİKAYESİ'

Başkan Ercan Yavaş'ın konuşmasından sonra kürsüye gelen konuk konuşmacı Cem Seymen, 'Akıl çağında Türkiye'nin yeni hikayesi' başlıklı konuşma yaptı. Cem Seymen, “Dünya yeni bir yol ayrımında. Artık bizden daha akıllı hem de bizim yarattığımız bir teknolojik devrim var. Bu teknolojik akılın adı yapay zeka. Yazılımı, kodlamayı, algoritmayı, bilimi, teknolojiyi öne çıkaran ülkeler yeni dijital dünyada öne çıkacak" dedi.

Haberin Devamı

Türkiye'nin bu yeni fırsat penceresini yakalayabileceğinin altını çizen Seymen, “Türkiye'nin çok akıllı ve girişimciliğe çok yatkın gençliği var. gençlik, türkiye'nin en büyük hazinesidir. yeter ki ülkemizi yönetenler gençlerimizin önünü açsın" dedi. Seymen, konuşmasında tarımdan, turizme ve dijital ekonomiye uzanan çok geniş yelpazede ufuk turu yaptı. ANTGİAD üyelerinin de ilgiyle izlediği konuşmanın bir bölümü soru-cevap şeklinde gerçekleşti.

Toplantının sonunda, ANTGİAD Başkanı Ercan Yavaş, Cem Seymen'e katkılarından dolayı onur plaketi takdim etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!