ANTALYASPOR GÜNÜ KURTARDI

Güncelleme Tarihi:

ANTALYASPOR GÜNÜ KURTARDI
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2021 09:36

Ligin 7’nci haftasında evinde Yeni Malatyaspor’u son dakikada bulduğu golle geçen kırmızı beyazlı takım, bu sezon ikinci galibiyetine imza attı.

Haberin Devamı

Antalyaspor, daha önce de Rizespor’u Antalya’da uzatma dakikalarında attığı golle geçmişti.
Sürekli uzatmalarda gol yiyen Antalya temsilcisinin artık uzatma bölümlerinde gol atması sevindirici.
Son haftalardaki kötü gidişe ‘dur’ demek için kazanmak elbette önemliydi. Ancak iyi oyundan söz etmemiz mümkün değil. Antalyaspor, rakip çok kötü olduğu için hanesine 3 puan yazdırdı. Bir diğer deyişle günü kurtardı. Etkili ve yetkili kişiler sonuca kanıp galibiyetin büyüsüne kapılmamalı.

RAKİPLERİ DÖRTLÜK OLDU
Daha önce Antalyaspor’un deplasmanda oynadığı Gaziantep FK ve Fatih Karagümrük’ün iyi takımlar olmadığını yazmıştım. Dolayısıyla Antalyaspor’un bu maçlarda iyi oynamadığını belirtmiştim. Görüşüme katılmayan bazı futbolseverler hissi davrandığımı söylemişti. Sözünü ettiğim iki takım bu hafta dörtlük oldu. Fatih Karagümrük Sivasspor’a, Gaziantep FK ise Adana Demirspor’a 4-0 mağlup oldu. Bu iki takıma karşı maalesef sadece bir puan alabilmiştik. Şimdi burada iyi oyundan bahsedebilir miyiz?
Sahadan 4-0 gibi farklı galibiyetle ayrılan Adana Demirspor bu hafta sonu, Sivasspor ise sonraki hafta Antalyaspor’a rakip olacak. Kırmızı beyazlı takımın bu maçlarda iyi olup olmadığını daha net görürüz diye düşünüyorum.

Haberin Devamı

YANAL’A PİYANGO VURDU
Gelelim teknik direktör Ersun Yanal’a.
Antalyaspor’da bazı yöneticiler, Gaziantep FK ve Beşiktaş maçı sonrası deneyimli teknik adamla yolların ayrılması gerektiğini belirtti. Başkan Aziz Çetin ise bu yöneticilerden biraz süre istedi, “Sabredin” dedi. Beşiktaş karşılaşmasından hemen 3 gün sonra Fatih Karagümrük maçı olmasaydı muhtemelen Yanal ile yollar ayrılacaktı. Zaman dar olunca mecburiyetten Ersun Yanal ile Fatih Karagümrük maçına gidildi. Burada alınan bir puan ise tecrübeli hoca için şans oldu. Son olarak bu hafta Yeni Malatyaspor karşısında elde edilen galibiyet hocanın ömrünü biraz daha uzattı.

KAPTAN NURİ FAKTÖRÜ
Daha önce tribünlere kol hareketi yapan Ersun Yanal ile taraftar arasındaki buzlar da elde edilen galibiyetle eridi. Maçtan sonra kaptan Nuri Şahin’in çabasıyla tribüne giden Yanal, taraftarla barıştı. Tabii şimdilik. Zira yaşanabilecek en küçük olumsuzlukta Yanal’ın tribünlere yönelik yaptığı kol hareketi her seferinde kendisine hatırlatılacaktır.
Hazır söz Nuri Şahin’den açılmışken bir iki kelam etmeden geçemeyeceğim. Zaman zaman ağır hareket ettiği, takımın hızını kestiğine yönelik eleştiriler alan tecrübeli futbolcu, oyun esnasında tam bir kaptan gibi hareket ediyor. Futbolcuları sürekli oyunda tutmaya çalışan tecrübeli futbolcu, onlara moral veriyor, hırslandırıyor. Nuri aynı zamanda Yanal’ı tribüne götürüp taraftarla barıştıran kişiydi. Bu hareketi güzel günlerin habercisi olabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!