Antalya'nın ilçelerinde zafer kutlamaları

Güncelleme Tarihi:

Antalyanın ilçelerinde zafer kutlamaları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2017 12:16

Antalya'nın ilçelerinde zafer kutlamaları

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR- Mithat ABAKAN- Bülent ÜLKER- Adem DURMAZ/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'nın Demre, Manavgat, İbradı, Korkuteli ve Kaş ilçelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Demre Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen kutlamalara, Kaymakam Murat Uz, Belediye Başkan Vekili Salih Sarıca, Cumhuriyet Savcısı Tuğçe Soydan Çıralı, Jandarma Komutanı Üsteğmen Görkem Güncan, Emniyet Müdürü Murat Üstündağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları, gaziler, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla devam etti. Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Şen'in günün anlam ve önemi anlatan konuşmasından sonra Kaymakam Murat Uz, makamında tebrikleri kabul etti.

MANAVGAT'TA ZAFER BAYRAMI

Manavgat'ta ise kutlamaların adresi Cumhuriyet Meydanı'nı oldu. Kaymakam Nazmi Günlü, Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve protokol üyelerinin katıldığı tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasında sonra Jandarma Üsteğmen Ali Kaya, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Meydandaki törenden sonra Kaymakam Nazmi Günlü makamında tebrikleri kabul etti.

İBRADI'DA KUTLAMALAR

İbradı'daki törenler ise ilçe merkezindeki Atatürk Anıtı önünde düzenlendi. Buradaki törene, İbradı Kaymakam Vekili Sina Karaaslan, Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, İbradı Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Musa Bayram, İlçe Emniyet Amir Vekili Gökhan Mazı'nın yanı sıra kamu kurum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı. Kaymakam Vekili Sina Karaaslan'ın makamında tebrikleri kabulüyle tören sona erdi.

KORKUTELİ'NDE ZAFER COSKUSU

Korkuteli'nde ise kutlamalar Şehitlik Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Buradaki törene, Kaymakam Erol Tanrıkulu, Garnizon Komutan Vekili Personel Asteğmen Okan Çınar, Belediye Başkanı Hasan Gökce, protokol üyeleri, gaziler, daire müdürleri, şahit yakınları ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra öğrenciler şiirler okudu.

Törende konuşan Jandarma Kıdemli Çavuş Abdullah Çiğdem, "Ulusal birliğimizin ordu-millet bütünleşmesiyle doruğa ulaştığı, Türk ulusunun hürriyet ve istiklal düşüncesinin ölümsüz bir abidesi olan bu destanla kahramanlık ve fedakarlıklarla dolu kurtuluş savaşımız kesin sonuçlu bir zaferle taçlandırılmış ve ebedi başkomutanımızın ifadesiyle varlığı ebediyete kadar sürecek Türkiye Cumhuriyetinin temeli sağlamlaşmıştır" dedi.

Kutlamalar, Kaymakam Erol Tanrıkulu'nun kaymakamlık binasında tebrikleri kabulüyle sona erdi.

KAŞ'TA KUTLAMA

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95. yıl dönümü ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü Kaş'ta da törenle kutlandı. Kaş'taki kutlamalar Kaymakam Bilgihan Bayar'ın makamında tebrikleri kabulüyle başladı. Ardında kutlamalar Cumhuriyet Alanı'nda devam etti. Buradaki törene Kaymakam Bilgihan Bayar'ın yanı sıra Garnizon Komutan Vekili Deniz Üsteğmen Emre Ozan, Belediye Başkanı Halil Kocaer, Kaş Cumhuriyet Başsavcısı Halil Büyüközer, daire amirleri, siyasi partilerin başkan ve yöneticileri, gaziler, şehit yakınları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasından sonra saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Garnizon Komutan Vekili Deniz Üsteğmen Emre Ozan törende yaptığı konuşmada, "30 Ağustos, 19 Mayıs 1919'da Samsun'da yakılan bağımsızlık ateşinin sonsuza dek sönmeyeceğinin gösterildiği gündür. 30 Ağustos'ta kazanılan büyük zaferle, Anadolu sonsuza dek Türk yurdu olmuştur. Kısacası, 30 Ağustos Zaferi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden zaferdir" dedi.

Törenin ardından, CHP Kaş İlçe Başkanı Ulaş Akbaş ve bir grup partili de Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Kaymakam Bilgihan Bayar ve Belediye Başkanı Halil Kocaer törenin ardından gaziler ve şehit yakınlarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!