Antalyalı 'Huysuz'u sevecek

Güncelleme Tarihi:

Antalyalı Huysuzu sevecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2016 11:09

Antalyalı 'Huysuz'u sevecek

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Şehir Tiyatrosu'nun (AŞT) yeni sezonda sahneleyeceği 'Huysuz' adlı oyunun prömiyeri 3 Kasım'da yapılacak.

Fransasız yazar Moliere'nin üç eserinden Engin Alkan'ın sahneye uyarlayıp yönettiği 'Huysuz' adlı oyun, AŞT tarafından sahnelenecek. Proje sorumluğunu Mustafa Doğan Ayhan'ın üstlendiği 'Huysuz' için tamam 30 prova yapıldı. Oyunda AŞT müdürü ve sanat yönetmeni Mehmet Özgür, Hasibe Özgür, Safinaz Özgür, Yunus Derli, Osman Kot, Selim Turgay Deli, Sinem Korola rol aldı.

'Huysuz'un müziklerini yönetmen Engin Alkan, drama- kurgusunu Ruteba Doğan, kostüm tasarımını Tomris Kuzu, dekor- ışık tasarımını Cem Yılmazer, dans- koreografisini Dicle Doğan, düzenlemesini Burçak Çöllü hazırladı. Eserin prömiyeri AŞT sahnesinde 3 Kasım Perşembe saat 20.00'da gerçekleşecek, 4-5 Kasım akşamları da izlenecek.

Geleneksel Batı Avrupa ve Türk tiyatrosu harmanlandığı eseri izleyenler, bol bol gülecek. Son provası ücretsiz izlenen, keyifli, neşeli dakikalar yaşatan 'Huysuz' ayakta alkışlanırken, AŞT Müdürü ve sanat yönetmeni Mehmet Özgül, yeni sezon da provaları tamamlanan 'Okyanusta Bir Su Damlası Gibi', 'Her Limanda Aşkın Komedisi' ve 'Para' adlı yeni keyif verici oyunları sahneleyeceklerini kaydetti.

Yeni oyunların yanı sıra, geçen sezon seyircilerin büyük beğeniyle takip ettiği 'Geç Kalanlar', 'Kurnaz', 'Tarla Kuşuydu Juliet', 'Oyun Oyun İçinde' adlı oyunlarda sahnelenmeye devam edecek. Ayrıca 'Değiştirilmiş Çocuk', 'Sır', 'Küçük Karabalık' ve 'Özgürlüğe Kaçış' adlı çocuk ve gençlik oyunları da yeniden AŞT sahnesinde olacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!