Antalyalı en çok hazır yemekten şikayetçi

Güncelleme Tarihi:

Antalyalı en çok hazır yemekten şikayetçi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2017 15:31

Gıda güvenilirliği konusunda talepleri karşılamak için kurulan Alo Gıda Hattı’na bu yıl Antalya’dan en çok şikayet hazır yemek ve yemek fabrikaları konusunda geldi. Listede ikinci sırayı et ve et ürünleri aldı.

Haberin Devamı

ANTALYA’da vatandaşlar bu yılın ocak-eylül ayları arasında en çok hazır yemek ve yemek fabrikalarından şikayetçi oldu. Alo Gıda 174’e yapılan şikayet başvuruları içerisinde hazır yemek yapan firma ve yemek fabrikalarından 43’üne idari para cezası uygulanırken, 6 işletme de savcılığa intikal etti.

ŞİKAYETLER GELİYOR

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın, güvenilir gıda konusunda gelen talepleri karşılamak için tüm Türkiye'de başlattığı Alo 174 Gıda Hattı’na vatandaşlar şikayetlerini bildirmeye devam ediyor. Şikayetlerde başı hazır yemek ve yemek fabrikaları çekerken onu 283 şikayet ile et ve et ürünleri takip etti. Et ve et ürünlerinde 26 işletmeye idari para cezası uygulanırken, 1 firma da savcılığa intikal etti.

Antalyalı en çok hazır yemekten şikayetçi

Haberin Devamı

MERDİVEN ALTI İŞLETMELER

Merdiven altı üretimin ve kayıt dışının en yoğun olduğu sektörlerden biri olan tahıl, un ve unlu mamuller de listede 3’üncü sırayı aldı. 22 işletmeye idari para cezası uygulanırken, savcılığa intikal eden işletme olmadı.

Antalyalı en çok hazır yemekten şikayetçi

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ

Listenin 4’üncü sırasını ise süt ve süt ürünleri aldı. Vatandaşlar 154 işletme hakkında şikayette bulundu. 11 işletme hakkında idari para cezası uygulanırken, savcılığa intikal eden bir şirket olmadı. Süt ve süt ürünlerini sırasıyla, 57 şikayetle yumurta ve yumurta ürünleri, 54 şikayetle alkolsüz içkiler, 46 şikayetle meyve sebze işleme şirketleri, 34 şikayetle alkollü içkiler, 33 şikayetle balık ve diğer su ürünleri aldı.    

 

 

BAKMADAN GEÇME!