Antalya'da Toplu Ulaşıma Ekspres Çözüm

Güncelleme Tarihi:

Antalyada Toplu Ulaşıma Ekspres Çözüm
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2017 15:13

Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkârlar Odası tarafından Antalya’da yürürlüğe konulan yeni şehir içi toplu ulaşım sisteminde, bazı hatlarda seferlerin artırıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

ANTALYA Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkârlar Odası tarafından uygulanmaya başlayan ulaşım sisteminde ilk veriler alındı. Lara, Meltem, Yüzüncü Yıl, Tıp Fakültesi güzergâhında sefer sayılarının artırıldığını kaydeden Oda Başkanı Yasin Arslan, en kritik müdahalenin Varsak hattına yapıldığını söyledi. Varsak hattı ile ilgili çok sayıda şikâyet alındığını vurgulayan Arslan, “Bu hattımıza yönelik özel planlamalar yapıldı. Yolcuların bekleme süresi 7 dakikadan 4 dakikaya çekildi. Hedefimiz bu süreyi 3 dakikaya kadar indirmek. Çünkü bu hattımızda yolcu sayımız çok fazla” diye konuştu.

Antalyada Toplu Ulaşıma Ekspres Çözüm
Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yasin Arslan 

Haberin Devamı

‘SİRKÜLASYON ARTACAK’

Sefer sayının artmasıyla birlikte duraklardaki yoğunluğun azalacağını belirten Arslan, “Tabi bu sistemi oturtmak belli bir süre alacak. Asıl müdahale ise ekspres hatlarla sağlanacak. Yoğunluk yaşanan hatlarda araç sirkülasyonunu artıracağız. Varsak’tan çıkan bir araç çok uzun mesafeler yapmadan başlangıç hattına geri dönecek” dedi.

KENDİSİ ÖZEL DENETİM YAPILACAK

Yarın itibariyle hatlarda özel denetimler yapılacağını açıklayan Arslan, şöyle devam etti: “Sabah saatlerinde seferlere katılıp duraklardaki yoğunluğu bizzat tespit edeceğim. Bu tespitler sayesinde yeni sistemin nerelerde başarılı olduğunu, nerelerde aksama yaşandığını bizzat göreceğim.”

‘ANALİZ YAPILIYOR’

Sistemin 1 haftalık süreç sonunda daha net bir şekilde değerlendirilebileceğini kaydeden Antalya 21 Nolu Halk Otobüsçüleri Kooperatifi Başkanı Muhammet Demirtop da “Biz aksaklık yaşanan hatlarla ilgili görüşlerimizi rapor halinde ilgili makamlara sunduk. Şu anda ortak bir çalışma yürütülüyor. Verileri doğru şekilde analiz edip elimizdeki araçları en iyi şekilde kullanmaya çalışıyoruz” dedi.

‘VERİ PAYLAŞIMI YAPIYORUZ’

Antalya Esnaf Ulaşım ve Pamfilya Otobüs Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İnce, “Sistem daha çok yeni. Ancak biz 2 günlük verileri dahi analiz edip ona göre hareket ediyoruz. Çok yoğun hatlarımız var. Bu hatlarla ilgili şoför arkadaşlarımızın önerileri alınıyor ve ona göre sefer planlamaları yapılıyor. Sistemin tam anlamıyla oturması için zamana ihtiyacımız var” diye konuştu.

Haberin Devamı

VATANDAŞ NE DEDİ?

Aslıhan Sarı (Öğrenci): Özellikle Meltem hattında çok ciddi yoğunluk yaşanıyor. Biz kampus içinde az da olsa rahatlama fark ettik. Ancak diğer hatlardaki yoğunluk devam ediyor.

Nurettin Sezer (Emekli): KL 08, TC 16 hatları ile ilgili yeni bir düzenleme yapılmalı. Bu otobüsler çok fazla kullanılmasına rağmen sayıları yetersiz.

Ferhat Değirmenci (Öğrenci): Soğuksu Mahallesi’nde oturuyorum. Bu mahallede üniversite öğrencileri çok olmasına karşın buradan üniversite içerisine giren otobüs yok. Şimdi yürüyoruz. Peki yağmurlu günlerde okula nasıl gideceğiz. Otobüs istiyoruz.

Deniz Can (Esnaf): Varsak hattında otobüs sayısı artırılmış. Bunu sabah fark ettim. Ancak yine de yoğunluk devam ediyor. Özellikle akşam seferleri yeniden düzenlenmeli.

Haberin Devamı

Burcu Sevgi (Öğrenci) : Akdeniz Üniversitesi’nde okuyan çok sayıda öğrenci gibi Gülveren’de oturuyorum. Otobüslerde şu an için bir değişim görmedik. Üniversite içerisine bu bölgeden hiç araç yok. Çok zorlanıyoruz. Umarım yeni düzenlemeyle bu sorun aşılır.

BAKMADAN GEÇME!