Antalya'da raylı sistem referandumu

Güncelleme Tarihi:

Antalyada raylı sistem referandumu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2017 13:11

Antalya'da raylı sistem referandumu

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, 3'üncü Etap Raylı Sistem Projesi'ni, 5 Kasım Pazar günü 23 mahallede halkın onayına sunuluyor. Referandumdan 'evet' çıkarsa projeye yılbaşında ilk kazma vurulacak.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 5 Kasım Pazar günü halk oylamasına sunulacak olan 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nin son bilgilendirme toplantısını gerçekleştirdi. Teomanpaşa, Mehmet Akif Ersoy, Sütçüler, Gündoğdu, Kuzeyyaka ve Gazi mahallesini kapsayan toplantıya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

KEPEZ FARKLI BİR NOKTAYA GİDİYOR

Raylı sistemin dünyanın en modern çağdaş konforlu toplu ulaşım sistemi olduğunun altını çizen Başkan Türel, yaklaşık 700 milyon TL'lik bir yatırımı Kepez'e kazandıracaklarını hatırlattı. Menderes Türel, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün 23 kilometreden ibaret olan ve 23 mahallemizin içinden geçen raylı sistem hattımızın proje maliyeti 700 milyon Türk Lirası civarında. Bizden önceki dönemde bir 5 sene Antalya maalesef bir reklam arası yaşamıştı. 2004-2009'a baktığınızda 11 tane katlı köprülü kavşak yapmıştık. 11 kilometre 1.Etap raylı sistem projemizi tamamlamıştık. Bu dönem 2014 seçimlerinde 19 tane katlı köprülü kavşak sözü vermemize rağmen sözümüzü tutamadık, şu ana kadar 28 tane kavşak tamamladık. Antalya'nın ilk dört katlı, 2 kilometre uzunluğundaki en büyük kavşağını da bu yılın sonunda tamamlamayı hedefliyoruz."

23 MAHALLE OY KULLANACAK

5 Kasım günü gerçekleşecek oylamadan olumlu sonuç çıkması halinde raylı sistemin geçeceği güzergahını Başkan Türel şöyle anlattı:

"Güzergahımız Varsak depolama alanından başlıyor, Süleyman Demirel Bulvarı'ndan Sakarya Bulvarı'na dönüyor, kapalı pazarı geçip yer altına batıyor. Eksi iki kottan Dumlupınar Bulvarı'na dönüyor, yeniden yüzeye çıkıyor. Tıp Fakültesi, Adliye, Akdeniz Üniversitesi Kampüsü'nün girişinden sola dönerek Eğitim Araştırma Hastanesi'ne geliyor, buradan da Antalya Müzesi'ne kadar hattımızı uzatarak eski nostalji hattımızla Işıklar'a kadar uzanıyoruz."

VER ELİNİ ANTALYA

Nostalji hattının tek hattan çift hatta çıkarılacağını ifade eden Menderes Türel, “Tek hat olarak çalışan nostalji hattımızı da çift hatta çıkaracağız. Geliş ve gidiş ayrı olacak. Böylece Kepez'den bindiğinizde Kepez Belediyesi, Otogar, Tıp fakültesi, Eğitim Araştırma Hastanesi, Müze, Işıklar, Aksu, Expo, ver elini Antalya diyoruz. Bir tek aktarmayla, en konforlu araçlarla toplu ulaşımda istediğiniz yere ulaşabileceksiniz. Sizin desteğiniz bizim en büyük gücümüz" dedi.

OY KULLANIM YERLERİ

5 Kasım'da saat 08.00- 17.00 arasında gerçekleşecek seçimde Teomanpaşa Mahallesi Fatma Nur Çelik Ortaokulu, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Şerife Turan İlkokulu, Sütçüler Mahallesi Ali Rıza Altıntaş Ortaokulu, Gündoğdu Mahallesi Gülgün Nihat Ömür İlkokulu, Kuzeyyaka Mahallesi Şahinevler Ortaokulu ve Gazi Mahallesi Metin Çiviler Anadolu Lisesi'nde oy kullanılacak.

Diğer mahalleler için oy kullanım yerleri ise şöyle:

Atatürk Mahallesi Atatürk Anadolu Lisesi, Ayanoğlu Mahallesi Sakarya İlkokulu, Demirel Mahallesi Ekrem Yazaroğlu İmam Hatip Lisesi, Emek Mahallesi General Şadi Çetinkaya İlkokulu, Fabrikalar Mahallesi Ersoy İlkokulu, Fevzi Çakmak Mahallesi Şehit Kasım Esmer İlkokulu, Kanal Mahallesi Mimar Sinan İlkokulu, Karşıyaka Mahallesi Perihan Esat Aral Ortaokulu, Kültür Mahallesi Kültür İlkokulu, Varsak Karşıyaka Mahallesi İsmail İltemir İlkokulu, Yeni Mahalle, Yenimahalle İlkokullu, Yeni Emek Mahallesi Abdülkadir İlkokulu, Yenidoğan Mahallesi Kepez İmam Hatip Lisesi, Yeşiltepe Mahallesi Veysel Karani Cami yanındaki Park, Zafer Mahallesi Hüseyin Ak İlkokulu, Bayındır ve Meltem Mahallesi Emel Sevgi Taner İlkokulu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!