"ANTALYA’DA KORSAN SERVİS YOK"

Güncelleme Tarihi:

ANTALYA’DA KORSAN SERVİS YOK
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2017 11:38

Makine Mühendisleri Odası Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu’nun okul servislerinde denetim ihtiyacı olduğuna yönelik açıklamasına yanıt veren Servisçiler Odası Başkanı Süleyman Şahin, servis araçlarına sıkı denetim yapıldığını dile getirdi.

Haberin Devamı

OKUL servislerine binen çocukların güvenliği için yapılan denetimlerin sıklaştırılmasını isteyen Makine Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu’nun açıklamalarını talihsiz olarak değerlendiren Servisçiler Odası Başkanı Süleyman Şahin “Antalya genelindeki okul servisleri Türkiye’ye örnek olacak nitelikte. İzmir’de korsan taşımacılık yapan birinin servisinde yaşanan üzücü olay nedeniyle Antalya’daki servisçi esnafı zan altında tutulmamalı. Antalya’da korsan taşımacılık yok. C plakalı araçlar güvenli çalışıyor” dedi.

DÜZENLİ DENETİM VAR

Antalya Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği’nin (AESOB) hizmet binasında okullar açılmadan önce ve açıldıktan sonra servis şoförlerine yönelik iki kez seminer verdiklerini söyleyen Şahin, “Ayrıca okul aile birlikleri, okul müdürleri ve Servisçiler Odası’nın her okulda bulunan okul sorumluları tarafından araçlar her ay denetliyor. Vali Münir Karaloğlu’nun talimatıyla odamız, Trafik Şube Müdürlüğü, Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) ve Jandarma’nın bulunduğu bir komisyon kuruldu. Milli Eğitim ve Büyükşehir Belediyesi’yle yaptığımız protokol kapsamında C plakalı araçlar güvenli çalışıyor. Kurumların işbirliğiyle okullardaki araçlar denetimden geçiriliyor” şeklinde bilgi verdi.

Haberin Devamı

 ÜCRETSİZ MÜHENDİS

Büyükşehir Belediyesi’nin araç denetimleri için ücretsiz olarak makine mühendisi görevlendirdiğini de belirten Şahin, “Bizim C plakalı araçlarımıza Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapan makine mühendisinin imzasıyla yol belgesi veriliyor. Makine Mühendisleri Odası, servis denetimleri için bizimle protokol yapıp mühendis hizmeti vermek istiyor. Ama ücretli mühendis hizmetine ihtiyacımız yok. Esnafımız sıkıntıda ve rant olarak görülecek bir konu değil bu. Servis araçlarının denetiminde bir eksiğimiz yok” diye konuştu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!