Antalya'da '5'nci sanat buluşması

Güncelleme Tarihi:

Antalyada 5nci sanat buluşması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2018 10:45

Antalya'da '5'nci sanat buluşması

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANKARA merkezli Sanat ve Sanatkârlar Topluluğu Kültür Derneği (SAKUDER), kuruluşunun 13'üncü yılında Antalya'da karma sergi açtı.

SAKUDER'in kuruluşunun 13'üncü yıl dönümü kutlamaları kapsamında Antalya 5'inci Sanat Buluşması gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında karma sergi açıldı. Antalya Müzesi'ndeki serginin açılış konuşmasını yapan SAKUDER Başkanı Ali Eser, "SAKUDER, kuruluşundan bugüne kadar insanlar arasında din, dil, ırk, mezhep ayırımı yapmaksızın başta resim, sanatın birçok dallarında faaliyet gösteren sanatçıları, şair, yazar, ozan ve bestekârları halkımızla buluşturmayı sürdürüyor. Derneğimiz üyesi 24 sanatçının resim, seramik ve çini eserlerini Antalyalı sanatseverlerle buluşturmanın heyecan ve sevincini yaşıyoruz" dedi.

SAKUDER'E ÖVGÜ

Sergin açılışına katılan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da Ankara'nın yanı sıra farklı illerden sanatçıları Antalya'da görmekten mutluluk duyduğunu belirterek, "Antalya, turizmden sonra artık kültür-sanat şehri olarak da anılıyor. Antalya'da 5'inci kez sanatçıları bir ara getiren, Antalya'nın kültür-sanat yaşamına renk katan SAKÜDER yönetimine teşekkür ederim" dedi.

13. YIL PASTASI KESİLDİ

SAKUDER'in 13'üncü yılı anısına Belediye Başkanı Ümit Uysal, Konyaaltı Belediyesi Kültür Müdürü Güven Ulutekin, Antalya Müze Müdürü Mustafa Demirel, Antalya Baro Başkanı Polat Balkan, SAKUDER Başkanı Ali Eser pasta kesti.

PLAKETLE TEŞEKKÜR

SAKUDER Başkanı Ali Eser, sanat buluşmasına katkılarından dolayı Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'a, Konyaaltı Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek, Baro Başkanı Polat Balkan'a, Müzesi Müdürü Mustafa Demirel'e plaket takdim etti.

Başkan Ümit Uysal da sergiye eser veren sanatçılara 'Katılım Belgesi' verdi, Antalya'ya gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.

60 eserin yer aldığı sergi 15 Temmuz'a kadar açık kalacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!