Antalya sahilinde Küba rüzgarı esti

Güncelleme Tarihi:

Antalya sahilinde Küba rüzgarı esti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2018 12:57

Antalya sahilinde Küba rüzgarı esti

Haberin Devamı

 

ANTALYA (DHA) - ÜNLÜ İspanyol piyanist Ivan Melon, Türkiye'de ilk kez 19'uncu Uluslararası Antalya Piyano Festivali'nde sahne aldı. Melon ve 10 Kübalı müzisyen, Sahil Antalya Yaşam Parkı'nı dolduran binlerce seyirciye müzikleri ve sahnedeki dinamik performanslarıyla coşkulu anlar yaşattı.

Uluslararası Antalya Piyano Festivali, bu yıl 19'uncu kez 1- 9 Eylül tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştiriliyor. Tüm dünyadan önemli sanatçıların yer aldığı, ev sahipliğini Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in, sanat yönetmenliğini şef Gürer Aykal'ın yaptığı festivalin altıncı gününde, ünlü İspanyol piyanist Ivan Melon sahne aldı.

Prömiyeri 2014 yılında Paris'teki L'Alhambra tiyatrosunda yapılan ve dünyanın pek çok yerinde konser veren 'The Cuban Swing Express: Cubaing Forever', Türkiye'ye ilk kez festival kapsamında geldi.

Kuşağının en yetenekli piyanistlerinden biri olarak kabul edilen ve Latin Grammy adaylığı bulunan Ivan Melon ve topluluğu, Sahil Antalya Yaşam Parkı'nı dolduran binlerce seyirciyi müzikleri ve sahnedeki dinamik performanslarıyla coşkulu anlar yaşattı. Açıkhavada konser dinlemenin keyfini çıkaran müzikseverler, danslarıyla müzisyenlere eşlik etti. Konser bitiminde sanatçılara teşekkür plaketi ve çiçek takdim eden Başkan Menderes Türel sanatçıları şaşırttı. Ivan Melon, mikrofonu alarak “Böyle muhteşem bir şehrin Belediye Başkanı'nından çiçek ve plaket almak büyük mutluluk. Kendisine bu güzel jesti için teşekkür ediyoruz. Ayrıca bu şehirde yaşayanlar çok şanslı" dedi.

İzleyicilerini kırmayarak planlanan konser süresini aşan Ivan Melon, yaklaşık 3 saat sahnede kaldı. Seyircilerinin alkış ve çığlıklarıyla konseri tamamlayan Melon, "Eşsiz bir sahilde müthiş konser oldu, seyircinin temposu bizleri çok etkiledi, geldiğiniz ve bize eşlik ettiğiniz için teşekkür ederiz" diye konuştu.

Uluslararası Antalya Piyano Festivali kapsamında yarın saat 20.30'da solist Fahir Atakoğlu'nun Antalya Devlet Senfoni Orkestrası eşliğindeki 'Film Müzikleri Konseri' AKM Aspendos Salonu'nda yapılacak.

Festival, 9 Eylül'de aynı yer ve saatteki Dhafer Youssef konseriyle sona erecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!