Antalya OSB, Almanya İle İşbirliği Köprüsü Kuruyor

Güncelleme Tarihi:

Antalya OSB, Almanya İle İşbirliği Köprüsü Kuruyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2015 12:01

ANTALYA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ SEKTÖREL TİCARET HEYETİ ALMANYA'NIN HANNOVER KENTİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK OLAN AGRİTECHNİCA FUARI'NA KATILACAK

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 29 kişilik Sektörel Ticaret Heyeti ile Almanya’nın Hannover kentinde gerçekleşecek Agritechnica Fuarı’na katılacak.
Antalya OSB Yönetim Kurulu, Türkiye’deki diğer OSB’ler içerisinde bir ilki gerçekleştirerek oluşturdukları Sektörel Ticaret Heyeti ile Almanya’da çalışmalar düzenleyecek. 08-13 Kasım tarihleri arasında Almanya’nın Hannover kentinde gerçekleşecek Agritechnica Fuarı’na 29 kişilik bir heyet ile katılacak olan Antalyalı işadamları, iş dünyasının saygın isimleri ile yüz yüze görüşmeler yaparak ülkedeki yatırım fırsatlarını değerlendirecek.
29 KİŞİLİK HEYET
Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Antalya OSB Müteşebbis Heyet üyeleri ile bölge sanayicilerden oluşan 29 kişilik heyet, Almanya’daki ilk temaslarını Hannover Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirecek. Türkiye Ticaret Ataşesi Ruhi Deniz’den ülkenin ekonomik durumu ve yatırım fırsatları hakkında bilgi alacak olan Antalya OSB heyeti, daha sonra Agritechnica Fuarı’na katılacak.
SAHA ZİYARETİ VE YÜZ YÜZE GÖRÜŞME
Tarım sektörünü kapsayan fuarda Alman işadamları ile yüz yüze görüşmeler yapacak olan heyet üyeleri, ihracat pazarında yapabilecekleri işbirliği olanaklarını değerlendirecekler. 5 günlük program kapsamında bölgede üretim yapan Claas traktör fabrikası ile Bressel und Lade traktör ve tarım makineleri fabrikasını ziyaret edecek olan heyet üyeleri, ayrıca ülkenin kültürel zenginliklerini de yakından inceleme şansına sahip olacak.
ZİYARETLER SÜRECEK
Sektörel Ticaret Heyeti programları ile Türkiye’deki OSB’ler arasında bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, “Antalya OSB, Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen Sektörel Ticaret Heyeti ile uluslararası arenada ülkemizi ve sanayi sektörünü başarıyla temsil etmektedir. Almanya programımız bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz 4’üncü ziyaret olmakla birlikte önümüzdeki ay Abu Dabi’de aynı amaçla gıda sektörünü kapsayan bir başka seyahat düzenleyerek Antalya OSB’nin adının dünyanın dört bir yanında yankılanmasını sağlayacağız” dedi.
SEKTÖRE HER ALANDA KATKI
Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Tarım Ürünleri Daire Başkanlığı’nın desteği ile sanayicinin yeni yatırım alanları ile tanıştığını ifade eden Bahar, seyahat ile ilgili tüm hazırlıkların Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından yapıldığını, işadamlarının hiçbir resmi prosedür ile uğraşmak zorunda kalmadığını söyledi. Sektörel Ticaret Heyet programlarının Türkiye’deki diğer OSB’ler tarafından da yakından izlendiğini aktaran Bahar, “Türkiye’deki diğer OSB’ler uyguladığımız heyet programlarını kendi bölgelerinde de yapmak ve program ile ilgili işlemlerde tecrübelerimizden faydalanmak istediklerini belirterek birçok kez yardım talebinde bulundu. Öncüsü olduğumuz bu programın diğer OSB’ler tarafından da hayata geçirilmesi ile Türk sanayi ve sanayicisinin uluslararası alanda saygın bir konuma ulaşacağına olan inancımız tamdır” şeklide konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!