Antalya- Nürnberg kardeşliği 20'nci yılında

Güncelleme Tarihi:

Antalya- Nürnberg kardeşliği 20nci yılında
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2017 11:22

Antalya- Nürnberg kardeşliği 20'nci yılında

Haberin Devamı

 

Taner TÜZÜN/NÜRNBERG, (DHA) - ANTALYA Cam Piramit'te, zamanın Antalya Belediye Başkanı Hasan Subaşı ile Nürnberg Belediye Başkanı Ludwig Scholz tarafından imzalanan Antalya- Nürnberg Kardeş Şehir anlaşmasının 20'nci yılı, Nürnberg'de kutlandı. Etkinliğe, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de katıldı.

Nürnberg Dış İlişkiler Dairesi ile Antalya- Nürnberg Kardeş Şehir İN-SAN Derneği, Antalya'dan gelen heyete bir yemek verdi. Yemekte hazır bulunan Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sanem Öztürk, Başkan Danışmanı İbrahim Evrim ile İN-SAN Derneği Başkanı Rıza Özlek birer konuşma yaparak, kardeş ilişkilerini övdü. Kardeş şehir protokolunun 20'nci yılı dolayısıyla Nürnberg'de bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de çeşitli temaslarda bulundu. Türel, Nürnberg Belediye Başkanı Dr. Ulrich Maly'nin özel misafiri oldu ve ardından Nürnberg MUSİD Derneğinde yapılan toplantıya katıldı.

KARDEŞ ŞEHİRLİK RESEPSİYONU

Akşam saatlerinde Pengniz nehri kenarında bulunan Kaspar Haus binasında Antalya-Nürnberg Kardeş Şehir Resepsiyonu verildi. Menderes Türel ve eşi Ebru Türel, Nürnberg Belediye Başkanı Ulrich Maly, Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül, Bavyera eski Başbakanı Dr. Günther Beckstein ve eşi Marga Beckstein, Orta Frankonya Hükümet Başkanı Thomas Bauer, Bavyera Tabipler Derneği Başkanı Dr. İsmail Baloğlu ve eşi, İN-SAN Derneği Başkanı Rıza Özlek, Nürnberg Belediyesi Meclis Üyesi Aynur Kır, Sanem Öztürk, İbrahim Evrim, Dr. Neslişah Terzioğlu ile çok sayıda Türk ve Alman davetli resepsiyona katıldı.

KARDEŞ ŞEHİRLİK YILLAR GEÇTİKÇE GÜÇLENİYOR

Resepsiyonda bir konuşma yapan Menderes Türel, Antalya'nın en güçlü ve köklü kardeş şehrinin Nürnberg olduğunu belirterek, "İlişkilerimiz her geçen yıl daha da güçleniyor" dedi. Nürnberg Belediye Başkanı Ulrich Maly ise Menderes Türel'i Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı iken 15 yıldır tanıdığını belirterek, "İlişkilerimiz güçlenerek devam ediyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!