Antalya Kadın Müzesi'nin 3'üncü kuruluş yıl dönümü kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Antalya Kadın Müzesinin 3üncü kuruluş yıl dönümü kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2018 13:32

Antalya Kadın Müzesi'nin 3'üncü kuruluş yıl dönümü kutlandı

Haberin Devamı

 

Berkay KUNT/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Tanıtım Vakfı (ATAV) çatısı altında yer alan Antalya Kadın Müzesi, 3'üncü kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Antalya Kültür Merkezi (AKM) Perge Salonu'nda gerçekleşen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. ATAV Başkanı ve Antalya Kadın Müzesi kurucularından Yeliz Gül Ege'nin moderatörlüğünde Gazeteci- Yazar Fatoş Karahasan'ın 'Gençliğimizin filtresiz bir portresi' söyleşisi gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Yeliz Gül Ege, Antalya Kadın Müzesi hakkında katılımcılara bilgi verdi. Müzenin sanal bir müze olduğunu ifade eden Yeliz Gül Ege, "Müzemizi 2015 yılında kurduk. Açıldı diyemiyorum çünkü sanal müze. Antalya Kadın Müzesi, www.antalyakadinmuzesi.org adresinden, hiç yerinizden kımıldamadan, telefondan, bilgisayardan rahatça girip başarılı kadınları okuyarak sergileri gezebileceğiniz dijital bir müzedir. Şu anda dünyada 80'i aşkın kadın müzesi var. Biz bu işe başladığımızda 60'ı aşkın kadın müzesi vardı ve dünyadaki 13'üncü sanal kadın müzesi olarak hayata geçtik" açıklamasında bulundu.

'Kadın müzesi' olgusunun keyif verdiğini, anlatılanları dinledikçe mutlu olduğunu söyleyen Fatoş Karahasan ise yeniden Antalya'da olmaktan onur duyduğunu belirterek, katılımcılarla yeni jenerasyon gençler hakkında söyleşi gerçekleştirdi. Karahasan, söyleşiden sonra kitaplarını imzaladı.

Antalya Kadın Müzesi'nün 3'üncü kuruluş yıl dönümü kutlaması, pasta kesimiyle sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!