ANTALYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YÜKSEL ARSLAN: ‘İSTİSMARA’ İZİN VERMEYİZ

Güncelleme Tarihi:

ANTALYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YÜKSEL ARSLAN: ‘İSTİSMARA’ İZİN VERMEYİZ
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2018 10:35

Hürriyet’in, “Toptan al 3 katına sat” manşetiyle gündeme taşıdığı özel okullardaki kırtasiye soygunu iddiası Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü harekete geçirdi.

Haberin Devamı

ÖZEL okullarda öğrenci velilerine çıkarılan fahiş kırtasiye ve kitap faturalarına, “Veli resmen soyuluyor” diyerek tepki gösteren ve denetim çağrısı yapan Antalya Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Odası Başkanı Mehmet Bayrak’ın açıklamaları Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü harekete geçirdi.

İNCELEME BAŞLATTIK

Hürriyet’in, “Toptan al 3 katına sat” manşetiyle gündeme taşınan iddialarla ilgili inceleme başlatıldığını kaydeden Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, “Özellikle kitap ücretleriyle ilgili öğrenci velilerimizden çok sayıda şikâyet aldık. Konuyla ilgili gereken hassasiyeti göstererek hemen inceleme başlattık” diye konuştu.

UZLAŞI OLMASI ŞART

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dağıtılan kitapların özel okullara da gönderildiğini vurgulayan Arslan, “Eğer öğrenci velileri ile uzlaşı sağlanırsa farklı kitap tercihleri yapılabiliyor. Ancak bu konuda uzlaşı olması şart. Biz hiçbir şekilde öğrenci velisinin istismar edilmesine izin vermeyiz. Gündeme gelen konuyu da detaylarıyla inceliyoruz” dedi.

ESNAFIMIZ MUTLU

Haberin Devamı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmanın sevindirici olduğunu vurgulayan Antalya Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Odası Başkanı Mehmet Bayrak ise şöyle dedi: “Biz sorunu tüm detaylarıyla, abartmadan gündeme taşıdık. İl Müdürümüzün hassasiyeti hem velileri, hem de esnafımızı mutlu etti. Umarım usulsüzlüğün bir an önce önüne geçilir.”

İDDİALAR NEYDİ?

Antalya Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Odası Başkanı Mehmet Bayrak, şu iddiaları gündeme taşımıştı: “Bu işin resmen cılkı çıktı. Özel okullar Ankara, İstanbul’dan toptan kırtasiye ürünü alıp veliye 3-4 katına satış yapıyor. 3-4 bin TL’ye ulaşan faturalar var. Kalem, silgi, boya fiyatlarını gördüğümde inanamıyorum. Bu soyguna ‘dur’ denilmeli.”

BAKMADAN GEÇME!