Antalya için yeni tanıtım atağı

Güncelleme Tarihi:

Antalya için yeni tanıtım atağı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2016 16:18

Antalya için yeni tanıtım atağı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Menderes türel, Antalya için yeni bir tanıtım ve PR kampanyası başlatmayı planladıklarını belirterek, “Antalya'nın yeni iletişim araçlarını, özellikle sosyal medya araçlarını kullanarak kendisini tanıtması bugüne kadar yetersiz kaldı. Artık bu konuda da önemli adımlar atmanın arifesindeyiz" dedi.

6. Uluslararası Resort Turizm Kongresi'ne katılan Menderes Türel, turizmcilere seslendi. Antalya turizminin değişen dış şartlara hızlı cevap verme kabiliyetine sahip olduğunu belirten Türel, “Bu yıl eylül ayına kadar Rusya Federasyonu'ndan çok az ziyaretçi geldi, fakat son iki aydaki gelişmelerden sonra bir bakıyoruz, son 2 ayda yarım milyon Rus turist Antalyamızı ziyaret etmiş. İsrail ile yeniden eski rakamlara hızla gittiğimizi görüyoruz. Bu iki örnek bizi iyi tanıyan pazarlarda hızlı dönüşler olabildiğini gösteriyor" diye konuştu.

TURİSTLER ANTALYA'DAN MEMNUN

Geçen sene turizm sektörüne verilen finansal desteğin son derece önemli olduğuna dikkat çeken Türel, döviz kurundaki artışın önümüzdeki sene kısmi de olsa bir fiyat avantajı sağlayacağını kaydetti. Avrupa'da Türkiye için ters rüzgarlar estiğini ifade eden Başkan Türel, Avrupa pazarında zorlanmanın devam edeceğinin öngörüldüğünü söyledi. Bütün müşteri memnuniyet anketlerinin, dünyadaki rakipleriyle karşılaştırıldığında bu konuda Antalya'nın rekabet edilemez olduğunu gösterdiğini aktaran Türel, “Yüzde 85 ve üzeri oranlarla Antalya'ya ne zaman gelirse gelsin bütün yabancı turistler geldiklerinden dolayı çok memnun olduklarını ifade ediyor" dedi.

Sadece bu yılın 10 ayında Almanya, İngiltere, İsveç, Norveç vatandaşlarının Antalya'dan 2 bin civarında gayrimenkul edindiği bilgisini veren Türel, “Yabancıların sadece ekim ayında 467 ev aldıklarını ifade ettiğimizde demek ki tüm olumsuzluklara rağmen ümidimizi kaybetmememiz gerekiyor. Bu da Türkiye ve Antalya talebinin sadece tatil amaçlı değil, aynı zamanda yaşam merkezi amaçlı olarak da devam ettiğini göstermektedir" diye konuştu.

KLASİK TANITIMIN ÖTESİNE GEÇMELİYİZ

Konuşulması gereken bir başka meselenin de turizm ürününü, bir ekonomik ürün olmanın ötesine taşıyabilmek olduğunu söyleyen Başkan Türel, “Turkish riviera, all inclusive, best price gibi artık klasik bir afişin ötesine geçmemiz, basit pazarlama sloganlarını aşan bir konseptle gelen ziyaretçiyle Antalya arasında duygusal bir bağ kurmayı başarmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

YENİ BİR TANITIM KAMPANYASI

Antalya için yeni bir tanıtım ve PR kampanyası başlatmayı planladıklarını belirten Türel, şöyle devam etti:

“Bu çalışmalarımız hükümetimizin, Başbakanlık Tanıtma Fonumuzun, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın büyük destekleri ve onların bilgisi dahilinde gerçekleştirilmektedir. Antalya'nın yeni iletişim araçlarını, özellikle sosyal medya araçlarını kullanarak kendisini tanıtması bugüne kadar yetersiz kaldı. Artık bu konuda da sayın valimizle BAKA'ya bağlı kalmak suretiyle önemli adımlar atmanın arifesindeyiz."

MAKE ANTALYA GREAT AGAİN

Başkan Türel konuşmasını şöyle tamamladı:

“Sayın Obama gibi 'Yes we can' abartısına girmeyeceğim, fakat artık Trump modası başladığına göre biz de 'Make Antalya great again: Antalya'yı yeniden harika yapalım' sloganını kullanabiliriz. Bu işin şakası, sadece Antalya'ya olan inancımı aktarmak istiyorum. Sizlerin de bu inancımı paylaşmanızı rica ediyorum. Bu bir takım çalışması ve biz de güçlü bir takımız."

FOTOĞRAFLI



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!