'Antalya Film Forum 2016' başvuruları başladı

Güncelleme Tarihi:

Antalya Film Forum 2016 başvuruları başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2016 14:05

'Antalya Film Forum 2016' başvuruları başladı

Haberin Devamı

ANTALYA, (DHA) - ULUSLARARASI Antalya Film Festivali kapsamında bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek 'Antalya Film Forum' için başvurular başladı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 53'üncüsü düzenlenecek Uluslararası Antalya Film Festivali'nin ortak yapım ve proje geliştirme marketi Antalya Film Forum, 19-22 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Film festivali komitesinden yapılan açıklamaya göre, ortak yapım olanaklarını arttırmayı, sinema sektörünün gelişimini desteklemeyi hedefleyen forum, kurgu aşamasında bir filmin tamamlanmasına yönelik 'Work in Progress' bölümünün yanı sıra senaryo aşamasındaki projelere destek verilen 'Belgesel Pitching' ve 'Kurmaca Pitching' bölümlerinde gerçekleşecek.
Forumun, yurtdışından yapımcıları, film festivalleri programcılarını, dünya satış şirketleri temsilcileri ve dağıtımcılarını, Antalya'da sinema sektörüyle buluşturarak uluslararası alanda farkındalık oluşturulması hedefleniyor. Antalya Film Forum'a, 'Uzun Metraj Kurmaca Pitching Platform (Sunum)', 'Uzun Metraj Belgesel Pitching Platform (Sunum)', 'Work In Progress Platform (Yapım Aşaması)' kategorilerindeki projeler katılabilecek.
Yapımcı ve yönetmenleri teşvik ederek projelerin uluslararası platformlarda görünürlüğünü arttırmak için çalışmalarını sürdüren Antalya Film Forum'a başvurular, www.antalyaff.com web adresinden kabul edilecek.
'Belgesel Pitching' ve 'Kurmaca Pitching' platformlarına, Türkiye'den geliştirme aşamasındaki uzun metraj film projeleri 5 Eylül'e, 'Work in Progress Platformu'na Türkiye'den, çekimlerinin en az yarısı tamamlanmış veya post-prodüksiyon aşamasındaki uzun metraj film projeleri 12 Eylül tarihine kadar başvurabilecek.
53. Uluslararası Antalya Film Festivali kapsamında Zeynep Atakan'ın direktörlüğünü yapacağı Antalya Film Forum'a seçilen projelerle jüri üyeleri 19 Eylül'de açıklanacak.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!