Antalya DOB Fındıkkıran'la perdeyi açıyor

Güncelleme Tarihi:

Antalya DOB Fındıkkıranla perdeyi açıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2017 15:20

Antalya DOB Fındıkkıran'la perdeyi açıyor

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (Antalya DOB), 2 Aralık Cumartesi günü 'Fındıkkıran ve Fareler Kralı' öyküsünden uyarlanan Tchaikovsky'nin 'Fındıkkıran' balesini sahneleyecek.

Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde opera ve bale severleri bir araya getiren Antalya DOB, aralık ayında izlenme rekorları kıran eserleri bir kez daha sahneleyecek. Antalya DOB, aralık ayında ilk olarak Fındıkkıran balesini sahneleyecek. Eser, 2 Aralık Cumartesi günü Saat 15.00'da sahnelecek. Tchaikovsky'nin bestelediği son bale olan eserin reji ve koreografisi Mehmet Balkan'a ait. Türkiye'nin en başarılı orkestraları arasında gösterilen Antalya DOB Orkestrası'nı şef Hakan Kalkan yönetecek. Lale Balkan'ın sahne yönetmeni olduğu eserin dekor tasarımı Gürcan Kubilay, kostüm tasarımı Aydan Çınar ve ışık tasarımı Mustafa Eski imzasını taşıyor.

RÜYADA MACERALI YOLCULUK

E.T.A. Hoffmann'ın 'Fındıkkıran ve Fareler Kralı' öyküsünden uyarlama olan yapıtta, Clara, yılbaşında hediye olarak, amcası Drosellmayer'den kurşun bir asker (Fındıkkıran) alır. Clara'nın aldığı hediyeyi kıskanan kardeşi Fritz, Fındıkkıran'ı almak isteyince oyuncak kırılır ve Clara üzülür. Yılbaşı partisi bittiğinde tüm konuklar ayrılır. Uykusu kaçan Clara oyuncağını merak eder. Yılbaşı ağacının altına giden Clara orada uykuya dalar ve seyirciyi rüyasında maceradan maceraya götürür.

GÜÇLÜ DANSÇI KADROSU

Hazırlıkları devam eden eserde 'Şeker Perisi' rolünde Iaroslava Volkova ve 'Şeker Prens' rolünde Tolga Burçak izleyici karşısında olurken, 'Clara'yı Müge Ünal, 'Fındıkkıran Prens'i Tolga Burçak, 'Fındıkkıran'ı Umut Çaltekin, 'Drosellmayer'i Evren İskender, 'İyilik Perisi'ni Esra Taner ve 'Çiçek Valsi Prens'i Berkay Günay canlandıracak. Eser 9 Aralık ve Cumartesi saat 20.00, 12 Aralık Salı günü de saat 20.00'da sahneye konulacak.

Fiyatları 20 TL ve 30 TL olan eserin biletleri Haşim İşcan Kültür Merkezi'ndeki opera gişesinin yanı sıra www.biletiva.com internet adresinden de temin edilebilir.

KELOĞLAN GÜLDÜRECEK

Antalya DOB, 14 ve 28 Aralık tarihlerinde ise çocuk oyunu 'Keloğlan ile Uzaylılar'ı sahnelenecek. Oyunun gösterim saat 14.00 olarak belirlendi. Çocuklar metin yazarlığı ve sahne yönetmenliğini Fatih Şanal'ın yaptığı 'Keloğlan ile Uzaylılar' adlı eserle eğlenceli bir yolculuğa çıkacak.

ÖZGÜR RUHLU CARMEN

Aralık ayının perdesi her sahnelenişinde izlenme rekorları kıran ve sanat yönetmenliğini Evin Atik'in üstlendiği Bizet'in ünlü 'Carmen' operası ile devam edecek. Eserde, özgür ruhlu Carmen'in peşinden maceralara atılan Don Jose, sigara fabrikasında bir kızı bıçaklayan Carmen'in hapisten kaçmasına göz yumuyor. Birlikte dağlara kaçıp, kaçakçılara katılıyorlar. Eserin sonunda, Don Jose, yalvarışlarını reddeden Carmen'i bıçak darbeleriyle öldürüyor. Eser 23 Aralık'ta saat 20.00'da sahnelecek.

YOLANTA DA MUTLU SON

Peter İlyiç Çaykovski'nin 'Yolanta' adlı opera eseri de uzun bir arandan sonra operaseverlerle yeniden buluşacak. Napoli Kralı Réne'nin genç ve gözleri görmeyen kızı Yolanta'nın hikâyesinin konu edildiği 2 perdelik eserde iki sevgili evleniyor, masal mutlu sonla bitiyor. Eser, 26 Aralık Salı Günü saat 20.00'da sahnelenecek.

Antalya DOB'un aralık ayı programında birbirinden güzel konserler de olacak. Müzikseverler, 7 Aralık Perşembe günü saat 20.00'da Stabat Mater, 30 Aralık Cumartesi günü saat 20.00'da ise Yeni Yıl Konserleri'nde buluşacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!