Antalya Büyükşehir Belediyesine kardeş şehirden ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Antalya Büyükşehir Belediyesine kardeş şehirden ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2014 12:44

Haberin Devamı

ANTALYA (AA) - Antalya'nın kardeş şehirlerinden, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Haikou kentinin bağlı bulunduğu Hainan Eyaleti’nden gelen heyet, Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

Heyet üyeleri, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim ile görüştü. Hainan Eyaleti Çin Siyasi Danışma Kongresi Başkanı Yu Xun ve beraberindekileri ağırlayan İbrahim Evrim, Hainan ve Antalya'nın ülkelerinin en güzel şehirleri olduğunu ifade etti. Yu Xun, iki kentin pek çok benzer yönleri olduğuna değinen Evrim, "Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak Çin Halk Cumhuriyeti şehirleri ile tüm samimiyetimizle gönül bağı kurmak isteriz” dedi.

Evrim, Hainan eyaleti ile ticari, turistik, kültürel, sportif alanlarda işbirliği yapmak istediklerini belirterek, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Hainan'ın dans ya da müzik gruplarını şehrimizde ağırlamak isteriz. Bu değişimlere bir örnek olarak kasımda Antalya Büyükşehir Belediyesi, Haikou Kardeş Şehirler Başkanları Zirvesi'ne davet edilmiştir ve katılacaktır. Türkiye ve Çin, Asya kültürünün iki önemli parçası ve biz birbirimize bağlıyız."

Evrim'e sıcak karşılaması için teşekkür eden Yu Xun da, "Biz sizi ziyaret ederken akrabalarımızı ziyaret etmiş gibi oluyoruz" dedi.

Antalya'ya ilk kez geldiğini anlatan Yu Xun, şehrin zengin bir kültürü ve tarihi olduğuna işaret etti. İki kent arasında ortak yönler olduğunun altını çizen Yu Xun, "Hem Haikou hem de Antalya'da tarım çok önemli ve bizde de sizin gibi seracılık çok yaygın. Bu anlamda da yenilik transferi gerçekleştirebiliriz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!