Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2014 19:53

- Meclis, Kırcami bölgesinin 1/1000'lik imar planını oy birliğiyle kabul etti - Büyükşehir Belediye Başkanı Türel: "Muratpaşa Belediye Başkanı, planları meclisinde geçirerek, bu planları meclisimize getirdi. Bu noktada katkı koyanlara teşekkür ediyorum. Artık bugün kanayan yarayı bir daha kanatmamalıyız" - "Maalesef yeniden kamuoyunda bunun yargıya taşınması konusunda birtakım girişimler olacağı konusu dolaşıyor. Bu arkadaşlarla ikna noktasında herkes görüşsün. Artık bu insanların duyguları ile oynanmasın, yazıktır"

Haberin Devamı

ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediye Meclisinin aralık ayı toplantısında, Kırcami bölgesinin 1/1000'lik imar planı oy birliğiyle kabul edildi.

.Meclisin aralık ayı toplantısı, Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü Konferans Salonu'nda Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel başkanlığında yapıldı.

Türel, gündem dışı söz alan CHP'li Meclis Üyesi Songül Başkaya'nın yağmur suyu drenaj kanalları çalışması ve elektronik oylama sistemiyle ile ilgili sorusunu yanıtladı. Elektronik oylama sisteminde bir yanlışlığın olamayacağını anlatan Türel, yağmur suyu çalışmalarının da tamamlandığı bölgelerde artık sıkıntının yaşanmadığını kaydetti.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin bulunduğu Yavuz Özcan Parkı'yla ilgili tartışmalara da değinen Türel, "Orada 4 kurumun tahliyesini istemek durumundaydık. Bu kurumlardan biri TRT'ydi. Diğeri Antalya Gönülleri Derneği'ydi. Onlar da buraları boşalttı. Üçüncü kurum da Engelliler İletişim Merkezi'ydi. Onların alanını da yenileyerek boşaltacağız. Dördüncü kurum da ÇYDD'ydi" dedi.

Haberin Devamı

ÇYDD'ye alternatif bir yer göstermek istemelerine rağmen cevap alamadıklarını ifade eden Türel, "Biz bu kadar iyi niyet gösteriyoruz. Karşılığında bunu siyasi meseleye dönüştürüyorlar. Bizim derdimiz üzüm yemek. Toplum nezdinde bu konu polemik yaratmak amacıyla kullanılıyor. Antalyamıza çağdaş bir meydan kazandıracağız" diye konuştu.

- Kırcami imar planı oy birliğiyle kabul edildi

Gündem dışı konuşmaların ardından, meclis gündeminde yer alan Kırcami bölgesinin 1/1000 planları oylamaya sunuldu. Madde oy birliğiyle kabul edildi.

Oylama öncesi konuşan Türel, Kırcami'nin Antalya'nın kanayan yarası olduğunu ifade ederek, 2004 yılında Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra 4 sene bu planları tamamlamak için çalıştığını söyledi.

Göreve geldikten sonra vakit kaybetmeden bu konuya yoğunlaştıklarını kaydeden eden Türel, şöyle konuştu:

"Muratpaşa Belediye Başkanı, planları meclisinde geçirerek, bu planları meclisimize getirdi. Bu noktada katkı koyanlara teşekkür ediyorum. Artık bugün kanayan yarayı bir daha kanatmamalıyız. Maalesef yeniden kamuoyunda bunun yargıya taşınması konusunda bir takım girişimler olacağı konusu dolaşıyor. Bu arkadaşlarla ikna noktasında herkes görüşsün. Artık bu insanların duyguları ile oynanmasın, yazıktır. Bu sorunu Antalya gündeminden kaldıracağız. Bu davaları açanlar herkesin arkadaşı. Geçmişte bu konuda cesur konuştum, 'Maalesef bazı arkadaşlar ateşi eliyle değil maşa ile tutuyor' dedim. Gelin bu maşaları kaldıralım. Bu maşalara müsaade etmeyelim. Bunların kim olduğunu söylememe gerek yok."

Haberin Devamı

Türel, meclise Ahmet Büyükakça'nın başkanlık ettiği sürede CHP ve MHP sıralarına oturarak meclis üyeleriyle sohbet etti.

Öte yandan, diğer maddeler görüşüldüğü sırada söz alan CHP Meclis Üyesi Reşat Oktay, konuşmasının bölündüğünü iddia ederek Akseki Belediye Başkanı İsmet Uysal ile tartıştı. Tartışma, diğer partililerin araya girmesiyle kısa sürede sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!