Ansiad İrlanda İş Ve Kültür Gezisi’ni Gerçekleştirdi

Güncelleme Tarihi:

Ansiad İrlanda İş Ve Kültür Gezisi’ni Gerçekleştirdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2015 11:20

ANTALYA SANAYİCİ VE İŞADAMLARI DERNEĞİ (ANSİAD) TURİZM SEKTÖRÜ FAALİYETLERİ ÇERÇEVESİNDE İRLANDA KÜLTÜR VE İŞ GEZİSİ’Nİ GERÇEKLEŞTİRDİ.

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Turizm Sektörü faaliyetleri çerçevesinde İrlanda Kültür ve İş Gezisi’ni gerçekleştirdi. Seyahati değerlendiren ANSİAD Başkanı Ali Eroğlu, İrlanda ile karşılıklı fikir ve görüş alışverişinde bulunduklarını belirterek, Dublin ve Antalya arasında direkt tarifeli uçak seferleri için girişimlere başladıklarını söyledi.
ANSİAD, Turizm Sektörü faaliyetleri çerçevesinde 32 kişilik bir grupla Avrupa’nın kuzeybatısında yer alan İrlanda’ya gitti. Turizm Sektörü faaliyeti ile Sektör Başkanı Şerife Çetin koordinatörlüğünde resmi ziyaretler ve bazı sektörel görüşmelere katılan heyetin programı Türk İrlandalı İşadamları Derneği (TIBDA) ve İrlanda Kalkınma Ajansı (Enterprise Ireland) tarafından hazırlandı.
İrlanda Sınai Kalkınma İdaresi (IDA) ile bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirten Turizm Sektörü Başkanı Şerife Çetin, “İrlanda Intel, Twitter, Pfizer, Citi, Huawei, Takeda, Fujitsu, Novartis ve Trend Micro da dahil olmak üzere dünyanın önde gelen yüksek performanslı şirketlerin birçoğuna ev sahipliği yapıyor. Ülke aynı zamanda Big Data, Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Enerji Verimliliği, Sağlık İnovasyonu ve Cloud Computing gibi internetle ilgili konularda bir dünya lideri olmak için konumlanıyor. Toplantıda İrlanda’nın kalkınması ve ticari yapısı ile ilgili önemli bilgiler aldık. İlaç sektörü, çiçek ve gıda ihracatı, araba yedek parçaları, inşaat, turizm konularında sektörel toplantılar yaptık” dedi.
AB’NİN EN HIZLI BÜYÜYEN ÜLKESİ
İrlanda’nın, Avrupa Komisyonu tarafından 2014 yılında Avrupa Birliği’nin en hızlı büyüyen ülkesi olarak raporlandığını vurgulayan Çetin, dünya lideri 10 küresel yazılım şirketinin 9 tanesinin, 15 medikal teknoloji şirketinin 13 tanesinin, 25 finans şirketinin 15 tanesinin ve 15 internet şirketinin 9 tanesinin merkezi İrlanda’da da olduğunu bildirdi. 2008 ekonomik krizinde batma noktasına gelen İrlanda`nın 2015 itibari ile ulaştığı ticari hacim göz önüne alındığında bu büyümeyi sağlayan ekonomik ve sosyal politikaları, açık ekonomi uygulamaları, kalkınma ajansları tarafından yürütülen kalkınma stratejilerinin incelenmeye değer olduğuna dikkat çeken ANSİAD Turizm Sektörü Başkanı Şerife Çetin, şunları kaydetti:
“Net ihracatın katkısı olmasına rağmen güçlü yatırım büyümesi ve özelleşmeye verilen kurlar içi destekler 2015 yılında Gayrisafi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) reel büyüme oranının yüzde 3,5 oranında yükselmesini sağlamıştır. İşsizlik 2014 yılı sonunda yüzde 10,6 oranına düşmüştür.”
ANSİAD, İRLANDA’YI ANTALYA’YA DAVET ETTİ
İrlanda’nın ardından Kuzey Irlanda’nın Belfast bölgesine geçtiklerini ve orada Kuzey İrlanda Kalkınma Ajansı Ticaret Geliştirme Servisi ile bir toplantı düzenlediklerini anlatan Çetin, ajanstan ticari hacim ve Türkiye ile işbirliği hakkında bilgi aldıklarını kaydetti. Toplantıda Belfast Türkiye Cumhuriyeti Fahri Konsolosu David S Cambell ile görüş alışverişinde bulunduklarını ifade eden ANSİAD Turizm Sektörü Başkanı Şerife Çetin, İrlanda ve Kuzey İrlanda yetkililerinin Antalya ve Akdeniz Bölgesi hakkında yeterli bilgiye sahip olmadıklarını gözlemlediklerini ve bu vesileyle kendilerini en yakın zamanda Antalya’ya davet ettiklerini söyledi. Çetin, program dahilinde İrlanda’nın başkenti Dublin’de merkezleri bulunan Paypal, Google, Facebook gibi şirketlerin uzmanlarından sektörlerinin dijital geleceği konusunda konferans aldıklarını belirterek, karşılıklı görüş paylaşımında bulunduklarını bildirdi.
DUBLİN- ANTALYA DİREKT SEFERLERİ İÇİN GİRİŞİMLER BAŞLADI
Seyahati değerlendiren ANSİAD Başkanı Ali Eroğlu, turizm sektörü faaliyetleri çerçevesinde Dublin-Antalya direk tarifeli seferlere başlanması konusunda girişim yaptıklarını belirterek, düşük vergi oranları nedeniyle Google, Facebook, Apple ve Twitter gibi teknoloji şirketleri tarafından Avrupa üssü olarak kullanılan İrlanda’dan iş fırsatları ve iki ülkenin ticaretinin geliştirilmesi konusunda bilgi paylaşımında bulunduklarını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!